Local legends cup

Local legends Cup – Spring 2019

Anmälan

Registreringen till Local legends cup stänger den sista januari.

Registrera dig här! 

Datum

Kvalgrupp A – 15 mars

Kvalgrupp B – 29 mars

Kvalgrupp C – 26 april

Semifinal – 10 maj

Final – 24 maj

Format

Varje deltävling består av 6 – 8 herrar och damer som tävlar i två kategorier. Tre damproblem och tre herrproblem byggs under dagen av våra duktiga ledbyggare. Efter att klättrarna har tagit sig av mattan från de definierade startgreppen så belönas de med 10 p per poänggrepp som de tar kontrollerat, topgreppet är värt 65 p. Domare finns på plats och för scorecard. Klättrarna har fem försök på sig att ta sig så långt som möjligt på problemen. Den manliga och kvinnliga klättrare som efter att alla problemen har klättrats har flest poäng går vinnande ur deltävlingen. I vårens version av Local Legends så kommer 1:an och 2:an att kvalificera sig in i finalen som går den 24 maj, 3:an, 4:an och 5:an i varje deltävling går vidare till semifinal den 10 maj där de gör upp om ytterligare två platser till finalen.


Tävlingsregler

Registrering

Registering sker via registreringsformuläret. Veckan innan deltävling får de klättrare som har lottats fram en inbjudan att delta i Local legends. Inbjudan måste besvaras senast onsdag kl 17:00 på tävlingsveckan för att deltagaren inte ska förlora sin plats. Till varje deltävling så lottar vi ut en wildcard startplats. För att ställa upp som wildcard måste du anmäla dig i receptionen innan 17:30 på tävlingsdagen!

Klockan 17:30 ska alla tävlingsdeltagare befinna sig på Klättercentret Malmö för registrering och genomgång. Om deltagare saknas kommer resterande platser att lottas ut bland klättrare som har anmält sig på wildcard listan.

Tävlingen

Tävlingen börjar 18:00 med att en man och en kvinna ger herrproblem 1 och damproblem 1 varsitt försök. När klättraren har gjort ett försök kliver nästa klättrare på. Domarna skriver ner poängen vart eftersom klättrarna försöker problemen. Efter att samtliga klättrare har gjort sina fem försök går tävlingen vidare till problem 2.

Definierad start: Båda händerna ska röra de förbestämda startgreppen kontrollerat. Domarna avgör vad som räknas till kontroll. För att tilldelas grepp poängen krävs att greppet hålls kontrollerat, det räcker inte att endast slå på ett grepp. Om en klättrare väljer att hoppa över ett grepp för att få en högre poäng så är detta tillåtet så länge som greppet tas kontrollerat. Slutgreppet ska hållas med kontroll med båda händerna.

*Resultat förklaring 175p4f1F innebär att klättraren har fått 175 poäng sammanlagt och att det har tagit personen 4 försök att samla ihop det. Av dessa 4 försök så var 1 av försöken en Flash. I det fall två tävlande har samma resultat (poäng, försök och antal flash) så räknar vi högst poäng totalt på sina Flash försök.

Resultat

Totalranking

Deltävingar

Kvalgrupp A – 15 mars

Kvalgrupp B – 29 mars

Kvalgrupp C – 26 april

Semifinalen  – 10 maj

Herrar Damer
Johannes Fanny
Jonas
? ?
? ?
? ?
? ?

Finalen – 24 maj

Herrar Damer
Erik S Cornelia
Andras Johanna
? ?
? ?
? ?
? ?

Sponsorer