Plastic Fantastic Volym 3

Plastic fantastic är ett socialtevent för alla klättrare oavsett erfarenhet. Hallen fylls med upp till 60 nya problem inför ”Plastic” i graderna 5 – 7c med merparten av problemen runt 6A. Under dagen håller klätterbaren öppet och förutom totalboulder eventet så arrangeras även minievents under dagen.

Pris: 150 kr per person (gratis att titta på, ingen klättring/träning utan scorecard)

När: 2 mars

Program:

10:00 – 12:00: Klättring som vanligt

12:00: Stänger för vanlig klättring (gäller även gymmet)

12:00 Registrering öppnar

13:00 Totalboulder öppnar

14:00 – 16:30 Minievents

17:00 Totalboulder stänger

17:30 Pubquiz

18:00 Prisutdelning

20:00 Stängning

Format

Den ena delen av Plastic Fantastic är en totalboulder. Varje problem är värt 1000 p som delas lika mellan de klättrare som tar sig hela vägen upp till slutgreppet (med båda händerna). Den klättrare som i slutet av dagen har samlat på sig flest poäng går hem som vinnare.

Varje problem börjar med en definierad start som märks ut med gen gul ”tag” och en gul tejp. När klättraren har lyft båda fötter (och rumpa) från mattan får hen ta nästa grepp av samma färg. Klättraren håller sig sedan till de grepp i samma färg som startgreppen till slutgreppet som är markerat med en gul tejpbit. Klättraren sätter båda händer på sista greppet för att problemet ska vara klarat.

Våra score-card har en ”försöks funktion” vilket betyder att ni som klättrare kan fylla in antalet försök det tar er att klara ett visst problem.

Vertical Life

För Plastic Fantastic så kommer vi att använda oss av ett digitalt score-cared via Vertical Life. För att komma igång så snabbt som möjligt på dagen så kan ni göra följande.

  1. Följ länken www.scorecard.info
  2.  Logga in med din mejl, facebook eller Vertical Life användare
  3. Scrolla ner i menyn tills du hittar Plastic Fantastic 3
  4. Registrera dig till tävlingen – du kommer att behöva ett lösen ord för att registrera dig som du får på plats
  5. Klockan 13:00 så kan du börja ticka problem!

Föranmälan

Det går bra att förköpa ett score card, kom bara ihåg att spara kvittot. För er som kommer längre bort ifrån så kan ni reservera score cards.

Följ eventet på facebook för updates!

Sponsorer

Bilder från Plastic Fantastic volym 2.0