Utomhuskurs

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Topprepskurs:
Grönt kort
Sportklätterkurs: Rött kort
Minst 15 år gammal*

TIDSÅTGÅNG
Topprepskurs:
7,5 tim
Sportklätterkurs: 3 tim inomhus + 7,5 tim utomhus

PRIS
Topprepskurs 1750:-
Sportklätterkurs: 2495:-

UTRUSTNING
Egna klätterskor, sele samt repbroms. Detta går även att köpa eller hyra på plats. Om du hyr utrustning kommer du även behöva lämna någon form av pant som du får tillbaka vid återlämning av utrustningen. Alla annan utrustning står vi för.

För deltagare mellan 15-18 år måste målsmans underskrift tas med vid första tillfället.

Kurspris: Från 1750 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel

Vem är du: Vuxen

Vill du börja klättra utomhus?

Runt om i våra fina stad med omnejd finns flertalet klippor som bjuder på en massa leder för nybörjaren såväl som den avancerade klättraren. Ta chansen att komma ut och hitta ditt nya projekt!

Topprepskurs utomhus

Riktar sig till dig som har grönt kort och vill lära dig grunderna i topprepsklättring utomhus. Under kursen är vi ute vid klippan hela dagen och då lär du dig att bygga topprepsankare, repellera och topprepsklättra utomhus. Vi går även igenom frågor som access och vilken typ av utrustning som används utomhus.
Förkunskapskrav grönt kort.

Sportklätterkurs

Riktar sig till dig som har rött kort och vill lära dig grunderna i sportklättring utomhus. Kursen är uppdelad i två tillfällen:

Del 1: 3 timmar (18.00-21.00) inomhus, antingen på Klättercentret Solna eller Klättercentret Uppsala. Du lär dig att bygga topprepsankare, reppellera och koppla om ankare. Du lär dig allt du behöver för att klättra utomhus fast du gör det i hallen.

Del 2: 7,5 timmar (9.00-16.30) utomhus. Du sätter i praktiken det du har lärt dig i hallen och sedan går du igenom ledklättring utomhus och testar olika leder. Fallträning tillkommer också. Vi går även igenom frågor som access och vilken typ av utrustning som används utomhus.

Förkunskapskrav rött kort.

Kursdatum 2022

Utomhuskurserna sommaren 2022 kommer att hållas på Ryssgraven (i kombination med Klättercentret Solna vid sportklätterkurs) och Uvhällsklack (i kombination med Klättercentret Uppsala vid sportklätterkurs). Kurserna planeras och bokas in av Klättercentret Uppsala.

För datum, tider och bokningsinformation, läs mer på Klättercentret Uppsalas hemsida!

sportklätterkurs i stockholm

Förmåner

I samband med kursen får du 15% rabatt på klätterutrustning. Rabattkortet delas ut i kassan vid betalning.

Kortet gäller vid ett tillfälle och vid ett köp av utrustning i Klättercentret Uppsalas butik. Kortet är giltigt i 1 månad fr o m utfärdelsedatum

Boka

Bokning sker genom mail till uppsalakurs@klattercentret.se. Minst två deltagare krävs för att kursen ska gå av stapeln.

Passar inga av de datum som finns upplagda? Tveka inte att kontakta oss på uppsalakurs@klattercentret.se för att se om vi kan hitta någon annan tid som passar. Båda kurser går oftast att anordna på veckodagar också. För att ordna kursen som privat utanför schemalagda tider krävs det minst tre deltagare.

Avbokning

Vid avbokning senare än 72 h (3 dagar) innan kursstart debiteras hela beloppet.

Avbokning sker via mail på uppsalakurs@klattercentret.se

X