Utomhuskurs

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Topprepskurs utomhus: Grönt kort
Ledkurs utomhus: Rött kort
Minst 15 år gammal*

TIDSÅTGÅNG
Topprepskurs 7,5 tim
Ledkurs 7,5 tim
Varav 1 timme lunch med teori.

PRIS
Topprepskurs 1750kr
Ledkurs 1750kr

UTRUSTNING
Egna klätterskor, sele samt repbroms. Detta går även att köpa eller hyra på någon av våra anläggningar: Akalla, Solna eller Telefonplan. Om du hyr utrustning kommer du även behöva lämna någon form av pant som du får tillbaka vid återlämning av utrustningen. Alla annan utrustning står vi för.

För deltagare mellan 15-18 år måste målsmans underskrift tas med vid första tillfället. Kontakta utomhuskurs@klattercentret.se för eventuella frågor.

Kurspris: Från 1750 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel

Vem är du: Vuxen

Datum för utomhussäsongen 2022 kommer under våren.

Vill du börja klättra utomhus i Stockholm?

Runt om i våran fina stad med omnejd finns flertalet klippor som bjuder på en massa leder för nybörjaren såväl som den avancerade klättraren. Ta chansen att komma ut och hitta ditt nya projekt!

Topprepskurs utomhus

Riktar sig till dig som har grönt kort och vill lära dig grunderna i topprepsklättring utomhus. Under kursen lär du dig att bygga topprepsankare, repellera och topprepsklättra utomhus. Vi går även igenom frågor som access och vilken typ av utrustning som används utomhus.
Förkunskapskrav grönt kort.

Ledkurs utomhus

Riktar sig till dig som har rött kort och vill lära dig grunderna i ledklättring utomhus. Under kursen lär du dig att koppla om i befintliga ankare, repellera samt ledklättra utomhus. Vi går även igenom frågor som access och vilken typ av utrustning som används utomhus.
Förkunskapskrav rött kort.

Sportklätterkurs

Riktar sig till den vetgirige som vill lära sig både toppreps klättring och ledklättring utomhus. I detta fall bokar du både topprepskursen och ledkursen. Vi rekommenderar i så fall att du bokar två dagar efter varandra för bästa upplevelse.
Förkunskapskrav rött kort.

Transport till och från klippan samt mat fixas på egen hand. Stadsnära klippor med goda möjligheter för transport med lokaltrafik.

Du kan även boka klippklätterkurs privat, om du vill lära dig att klättra på egna säkringar.


Bokning 

Du bokar online via vår bokningssida. Filtrera på aktivitet utomhuskurs och välj datum.

Privat bokning

Det går också bra att boka en privat kurs med minst 3 betalande kunder, alltså 5250 kronor. Samtliga datum ovan går att boka för privatsällskap om ingen annan är inbokad på kursen.

Även följande datum finns tillgängliga för privata bokningar:
20/4, 21/4, 22/4, 27/4, 28/4, 4/5, 5/5, 18/5, 19/5, 20/5, 2/6, 3/6, 8/6

För att boka dessa, skicka ett mail till utomhuskurs@klattercentret.se, notera att ni behöver betala för minst tre deltagare.
På dessa datum går det även att boka klippklätterkurs (tradklättring).

sportklätterkurs i stockholm

Avbokningsregler:

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19 och vill därför att de som känner minsta symptom stannar hemma. Därför är det i år möjligt att avboka kostnadsfritt fram till startdagen 08.00.

Avbokning mailas till utomhuskurs@klattercentret.se

X