Bouldercirklar på Klättercentret

En bouldercirkel* är ett gäng problem vi valt ut för att ge dig ett lite roligare träningspass. Problemen i cirkeln är valda för att komplettera varandra, för att skapa en helhet med olika stilar och olika utmaningar. Förhoppningsvis gör att du inte bara får ett bra träningspass utan främst ett roligt träningspass. Ett sätt för dig att prova problem du kanske inte annars testat!

Det finns tre cirklar på varje hall: en blå, en röd och en svart. Varje cirkel består ett gäng problem i ett givet gradspann. Antalet problem skiljer sig mellan hallarna, men som flest är de 20 stycken.

 

      

 

Hur funkar bouldercirklarna?

Vid varje problem hittar du en bricka med ett nummer. För att klara cirkeln behöver du klättra alla markerade problem i nummerordning. Du hittar också alla bouldercirklar i Vertical Life.

Våra ledbyggare väljer ut en bra mix av problem till varje cirkel. Allt eftersom vi bygger om försvinner problem ur cirkeln och nya läggs till. Det betyder att mellan dina pass kan cirklarna ha ändrats så du har en ny utmaning!

 

 

Hur kan du använda bouldercirklarna som träningspass?

Att klättra en bouldercirkel är ett perfekt alternativ för dig som vill bli utmanad i olika stilar, få hjälp att hitta roliga problem och få träningsvärk.

Att klättra en bouldercirkel kräver mer än bara fysisk styrka, du behöver planera och klättra effektivt för att orka hela cirkeln. Försök klara hela cirkeln över flera pass, försök sen klättra hela cirkeln på ett pass och därefter kan du börja utmana klockan och klättra den snabbare.

 

 

 

 

*Bouldercirklar uppkom på sandstensblocken i Fontainebleau utanför Paris och användes som träning för alpin klättring. Detta förde en framåtsträvan hos de franska klättrarna som ville utmana sig på svårare och svårare cirklar. Idag finns det många mytomspunna bouldercirklar i Fontainebleau som även nutidens proffs har svårt att klara av.

logo-red
Sitemap
X