Låt inte dina axlar stå i vägen för dig och din klättring

Axelkväll – mingel med fysioterapeut & tränare

Bakgrund

Två tredjedelar av tillfrågade utomhusklättrare rapporterar att det har haft långvarig skada. De vanligaste skadorna som rapporterades var i områdena axlar, armbågar och fingrar enligt studien Self-reported chronic injuries in climbing: who gets injured when? ( G.Gronhauge, 2018). I en annan studie om klättrare och skador som varade över fyra år visade det sig att av 911 skador så var 833 förlagda i övre extremiteter. Överbelastningsskador stod för majoriteten och de vanligaste områdena var fingrar följt av skuldror. I den studien framgick en trend mot ökat antal skulderskador (Injury trends in rock climbers: Evaluation of a case series of 911 injuries between 2009 and 2012, V. Schöffl .et.al, 2015).

Syfte

Syftet med kvällen är att dela expertis och kunskap inom området axlar och skador. Har du erfarenheter av axlar och klättring kom då och mingla med oss. Känner du dig helt vilsen så kom ändå! Vi finns på plats från klockan 18:00 .- 20:00

Metod

Susanna (fysioterapeut) och Sandra (tränare) finns på plats i gymmet. De visar sina favoritövningar för stabilare axlar och skulderblad, pratar om rörelsemönster och muskelaktivering i klättring.

Läs och lär tips

Axelhälsa för klättrare

Kom och häng med oss!

 

 

Publicerat den: 19 februari, 2019 15:39