På grund av den ökade smittspridningen i Skåne skjuts Local Legends upp tills vidare

Vi återkommer med nya datum så snart vi vet att vi kan genomföra tävlingen på ett säkert sätt. I dagsläget utgår vi från att de som tävlat i den första kvalgruppen har gått vidare till final och att vi bara ska genomföra de två sista kvalgrupperna och finalen, men skulle det visa sig att det drar ut på tiden arrangerar vi en helt ny omgång.

Ny säsong och dags att utse nya legender!

Är du våran nya lokala legend? I höst anordnar vi en till omgång med Local Legends. Ta chansen att vara med och tävla om titeln som våran lokala legend! Tävlingen är öppen för de flesta nivåer, så passa på att anmäla dig, oavsett om det är din första tävling, eller om du ska försvara din titel från förra omgången.

Vem kan delta?

Alla som känner sig peppade på att prova ett ”riktigt” tävlingsformat är välkomna att anmäla sig till Local Legends. Nivån på problemen anpassas till viss grad efter startfältet. Förra Local Legends så var svårigheten 5+ – 7a för damer och 6b+ – 7b+ för herrar.

Formatet

Varje deltävling består av tre problem i vardera kategori. Varje deltagare har fem försök på sig att göra problemet. Det första försöket är flash, det vill säga att de tävlande inte får se varandra på första försöket, därefter är det roterande försök. På problemen sitter poänggrepp, från 10 p till 65 p för toppen. Domare noterar hur många försök det tar den tävlande att ta sig till poänggreppen. Den tävlande med flest poäng på minst antal försök går segrande! Om det är lika i poäng så räknas flash försöken in.

Live-stream

Tävlingarna kommer att live-streamas på Klättercentrets Facebooksida för er som vill titta hemifrån.

Final

Denna hösten kommer vi att bjuda på ett nytt överaskningsformat till finalen den 28 november. I samband med finalen kommer vi också att ha en heldag med event här på Klättercentret. Mer information kommer, så håll öron och ögon öppna.

Anmäl ditt intresse till Local legends här:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccqkEX6O0d94GlHWbUYFy3gbWjZebk7PYZykv-6FSgGC3-lQ/viewform

X