Ny säsong och dags att utse nya legender!

Är du våran nya lokala legend? I höst den populära tävlingen Local Legends tillbaks, Ta chansen att vara med och tävla om titeln som våran lokala legend! Tävlingen är öppen för de flesta nivåer, så passa på att anmäla dig, oavsett om det är din första tävling, eller om du ska försvara din titel från förra omgången.

Vem kan delta?

Alla som känner sig peppade på att prova ett ”riktigt” tävlingsformat är välkomna att anmäla sig till Local Legends. Nivån på problemen anpassas till viss grad efter startfältet. Förra Local Legends så var svårigheten på problemen ca: 5+ – 7A för damer och 6B+ – 7C för herrar.

Formatet

Varje deltävling består av tre problem i vardera kategori. Varje deltagare har fem försök på sig att göra problemet. Det första försöket är flash, det vill säga att de tävlande inte får se varandra på första försöket, därefter är det roterande försök. På problemen sitter poänggrepp, från 10 p till 65 p för toppen. Domare noterar hur många försök det tar den tävlande att ta sig till poänggreppen. Den tävlande med flest poäng på minst antal försök går segrande! Om det är lika i poäng så räknas flash försöken in.

Datum & tider

Kvalgrupp A: Fredag 22/10 – klockan 18.00-20.00 (tiderna är preliminära)
Kvalgrupp B: Fredag 5/11 – klockan 18.00-20.00 (tiderna är preliminära)
Kvalgrupp C: Fredag 19/11 – klockan 18.00-20.00 (tiderna är preliminära)
Final: Lördag 4/12 – klockan 17.00-20.00 (tiderna är preliminära)

Final

Finalen kommer att hållas den 4/12 17.00-20.00 och öppettiderna kommer att vara förlängda till 22.00. Prisutdelningen beräknas att hållas klockan 21. Finalen kommer att kunna ses live i hallen, eller i vår sportbar på ovanvåningen för er som vill dricka en öl och lyssna på våra expertkommentatorer när ni tittar på tävlingen. För er som inte kan vara på plats under kvällen kommer tävlingen även att streamas live på vår Facebooksida.

Under finalen i Local Legends kommer formatet att skilja sig något från kvalgrupperna. Tävlingen kommer att bestå av 5 problem och deltagarna kommer att få 4 minuter på sig att lösa varje problem. Under tiden som deltagarna klättrar kommer deras medtävlande att hållas isolerade, så att varje deltagare själv får lista ut hur de ska gå tillväga för att lösa problemen. De tävlande kommer gradvis att minska under tävlingen. Vid tävlingens början är de 9 respektive 10 tävlande i varje klass, efter de två första problemen kommer bara 6 tävlande kvarstå i varje klass. Till det sista problemet kommer bara 3 tävlande återstå. Det sista problemet kommer att klättras i ett överaskningsformat.

Vi kommer även att ha ett par sidoevent under dagen för er som vill spendera en heldag med oss.

Klockan 12.00-17.00 kommer La Sportiva att vara på plats med en mängd olika skomodeller för dig som vill hitta din nya favoritsko. Vi kombinerar det med 15% rabatt på La Sportivas klätterskor i vår butik hela dagen.

Klockan 14.00-15.30 anordnar vi Workshopen “Klättra som en tävlingsklättrare” för dig som vill klara dina projekt snabbare och flasha svårare problem med hjälp av fysisk och mental förberedelse. Workshopen riktar sig primärt till dig som klättrar 6B-7A. Anmälan sker genom följande länk: https://docs.google.com/forms/d/1AMxhW0tnlAJoHOyuBxx3XVbPUtwYCk2GgCYpL2K3JuY/ Antalet platser är begränsade, det är först till kvarn som gäller.

X