Ny säsong och dags att utse nya legender!

Är du våran nya lokala legend? I höst den populära tävlingen Local Legends tillbaks, Ta chansen att vara med och tävla om titeln som våran lokala legend! Tävlingen är öppen för de flesta nivåer, så passa på att anmäla dig, oavsett om det är din första tävling, eller om du ska försvara din titel från förra omgången.

Vem kan delta?

Alla som känner sig peppade på att prova ett ”riktigt” tävlingsformat är välkomna att anmäla sig till Local Legends. Nivån på problemen anpassas till viss grad efter startfältet. Förra Local Legends så var svårigheten på problemen ca: 5+ – 7A för damer och 6B+ – 7C för herrar.

Formatet

Varje deltävling består av tre problem i vardera kategori. Varje deltagare har fem försök på sig att göra problemet. Det första försöket är flash, det vill säga att de tävlande inte får se varandra på första försöket, därefter är det roterande försök. På problemen sitter poänggrepp, från 10 p till 65 p för toppen. Domare noterar hur många försök det tar den tävlande att ta sig till poänggreppen. Den tävlande med flest poäng på minst antal försök går segrande! Om det är lika i poäng så räknas flash försöken in.

Datum

Kvalgrupp A: Fredag 22/10
Kvalgrupp B: Fredag 5/11
Kvalgrupp C: Fredag 19/11
Final: Lördag 4/12

Final

Denna hösten kommer vi att bjuda på ett nytt överaskningsformat till finalen den 4 december. I samband med finalen kommer vi också att ha en heldag med event här på Klättercentret. Mer information kommer, så håll öron och ögon öppna.

Anmäl ditt intresse till Local legends här:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_dL9K2pbidjGf16-35DYx9CnNv9LYLXxo85tLhRGG8uhUFQ/viewform?usp=sf_link

X