Resultat Local Legends 2022

Ett stort tack till alla er som deltog i årets upplaga av Local Legends och gjorde det till det fantastiska event det blev. Årets resultat är följande:

Damer:

🥇 Clara Stricker-Petersen
🥈 Emelie Svensson
🥉 Johanna Günther
4. Linnea Gidner
5. Maja Holm
6. Sandra Jonsson
7. Julia Stenberg

Herrar:

🥇 Felix von Lieven
🥈 Alexander Ristinmaa
🥉 Filip Alberius
4. Victor Birge
5. Vahid Asgari
6. Linus Alexandersson
7. Anton Ristinmaa
8. Philip Jakobsson
9. Kåre Wennström

 

Ny säsong och dags att utse nya legender!

Är du våran nya lokala legend? I höst den populära tävlingen Local Legends tillbaka, Ta chansen att vara med och tävla om titeln som vår lokala legend! Tävlingen är öppen för de flesta nivåer, så passa på att anmäla dig redn nu, oavsett om det är din första tävling, eller om du ska försvara din titel från förra omgången.

Registrering

Registrering till kvalgrupperna är öppen och sker genom länken nedan. Fyll i samtliga kvalgrupper du kan medverka i, du kommer att bli kontaktad av tävlingsledningen vilken kvalgrupp du har blivit uttagen till.

Registrering till kvalgrupper

Vem kan delta?

Alla som känner sig peppade på att prova ett ”riktigt” tävlingsformat är välkomna att anmäla sig till Local Legends. Nivån på problemen anpassas till viss grad efter startfältet. Förra Local Legends så var svårigheten på problemen ca: 5+ – 7A för damer och 6B – 7C+ för herrar.

Formatet

Varje deltävling består av tre problem i vardera kategori. Varje deltagare har fem försök på sig att göra problemet. Det första försöket är flash, det vill säga att de tävlande inte får se varandra på första försöket, därefter är det roterande försök. På problemen sitter poänggrepp, från 10 p till 65 p för toppen. Domare noterar hur många försök det tar den tävlande att ta sig till poänggreppen. Den tävlande med flest poäng på minst antal försök går segrande! Om det är lika i poäng så räknas flash försöken in.

Datum & tider

Kvalgrupp A: Fredag 7 oktober – klockan 18.00-20.00
Kvalgrupp B: Fredag 21 oktober – klockan 18.00-20.00
Kvalgrupp C: Fredag 28 oktober – klockan 18.00-20.00
Kvalgrupp D: Fredag 4 november – klockan 18.00-20.00
Final: Lördag 19 november – klockan 16.30-21.00

Samtliga tider är preliminära

Final

Finalen kommer att hållas den 19/11 klockan 16.30-21.00 och öppettiderna kommer att vara förlängda till 22.00. Prisutdelningen beräknas att hållas klockan 21.

Under finalen i Local Legends kommer formatet att skilja sig något från kvalgrupperna. Tävlingen kommer att bestå av upp till 5 problem och deltagarna kommer att få 4 minuter på sig att lösa varje problem. Under tiden som deltagarna klättrar kommer deras medtävlande att hållas isolerade, så att varje deltagare själv får lista ut hur de ska gå tillväga för att lösa problemen. De tävlande kommer gradvis att slås ut under tävlingens gång.

X