Plastic Fantastic Volym 3

Plastic fantastic är ett socialtevent för alla klättrare oavsett erfarenhet. Hallen fylls med nya problem, nya grepp, nya flytt och ny pepp! Vi bygger för alla, nybörjare till expert! Under dagen så håller klätterbaren öppen och restaurangen serverar en unik meny till dagen. Från klockan 13:00 så arrangerar vi små event runt om i hallen, håll utkik efter våra eventvärdar och ta del av alla de utmaningar som Plastic Fantastic erbjuder!

Pris: 150 kr per person (åskådare går in gratis, ingen klättring/träning utan scorecard)

När: 2 mars

Program:

Starttid Händelse Sluttid
10:00 KC öppnar 12:00
12:00 Registering öppnar 16:30
13:00 Totalboulder 17:00
13:00 Parboulder demo 13:10
13:30 Skattjakt
14:00 Limbo lek 14:30
14:30 Limbo tävling 15:30
15:30 Prisutdelning .- Limbo
16:00 Speedklättring 17:00
17:30 Pubquiz 18:00
18:00 Prisutdelning 18:30
18:15 Utlottning
19:30 Last call i baren
20:00 Stängning

Minievents

Parboulder

Under Plastic Fantastic 3 så kommer det att finnas ett problem som endast går att klättra med hjälp av en vän. Klockan 13 kommer våra event värdar att finnas vid problemet för att berätta och demonstrera.

Fototävling

Under hela Plastic Fantastic 3 så pågår det en fototävling. Fånga ditt bästa Plastic Fantastic 3 minne å bild och lägg upp den på Instagram, tagga oss på #PlasticFantastic3 och var med i utlottning av priser från ENO.

Klätterlimbo

Populärt bland barn och barnsliga vuxna! Klätterlimbon börjar klockan 14:00 i barnrummet, kom och lek och testa er fram. Klockan 14:30 börjar så Limbotävlingen. Missa inte att vara där i tid, när tävlingen är igång är det för sent för att registrera sig. Pris utdelning av Klätterlimbon sker klockan 15:30 uppe i Klätterbaren med priser från bland annat Patagonia och Hydroflask!

Skattjakt

Som tidigare år anordnar vi en skattjakt. Något som är tappat ska hittas och om ni hjälper oss att hitta våra borttappade saker så får ni ta del av vår skattkista med blandade saker från bland annat Nalgene, Patagonia, Edelrid och Hydroflask!

Speedklättring

Mot sluten av dagen ska snabbhetsrekordet på vår klättervägg sättas. Hur snabbt kan du klättra 7 m? Vinnare och rekord presenteras efter quizen!

Quiz

Precis innan prisutdelningen av totalboulder och korandet av den snabbaste klättraren så bjuder vi in till en kort klätterquiz. Teama upp dig med dina favoritklättrare och trötta ut inte bara era muskler utan också er hjärna. Alla deltagare i quizen är sedan med på utlottning av priser från våra sponsorer!

Totalboulder

Format

Den ena delen av Plastic Fantastic är en totalboulder. Varje problem är värt 1000 p som delas lika mellan de klättrare som tar sig hela vägen upp till slutgreppet (med båda händerna). Den klättrare som i slutet av dagen har samlat på sig flest poäng går hem som vinnare.

Varje problem börjar med en definierad start som märks ut med gen gul ”tag” och en gul tejp. När klättraren har lyft båda fötter (och rumpa) från mattan får hen ta nästa grepp av samma färg. Klättraren håller sig sedan till de grepp i samma färg som startgreppen till slutgreppet som är markerat med en gul tejpbit. Klättraren sätter båda händer på sista greppet för att problemet ska vara klarat.

Våra score-card har en ”försöks funktion” vilket betyder att ni som klättrare kan fylla in antalet försök det tar er att klara ett visst problem.

Video tutorial inför totalboulder delen av Plastic Fantastic 3!

Vertical Life

För Plastic Fantastic så kommer vi att använda oss av ett digitalt score-card via Vertical Life. För att komma igång så snabbt som möjligt på dagen så kan ni göra följande.

  1. Följ länken www.scorecard.info
  2.  Logga in med din mejl, facebook eller Vertical Life användare
  3. Scrolla ner i menyn tills du hittar Plastic Fantastic 3
  4. Registrera dig till tävlingen – du kommer att behöva ett lösen ord för att registrera dig som du får på plats
  5. Klockan 13:00 så kan du börja ticka problem!

Föranmälan

Det går bra att förköpa ett score card/inträde, kom bara ihåg att spara kvittot. För er som kommer längre bort ifrån så kan ni reservera score cards.

Sponsorer

Plastic fantastic

Bilder från Plastic Fantastic volym 2.0 

 

Följ eventet på facebook för updates! eller kolla in vår Instagram för en tjuvtitt på problemen!

X