Om du skadar dig

Vad händer om du skadar dig? Jo, alla våra kunder täcks av en försäkring, så om du skadar dig på något vis, säg till vår personal. Även om det bara är en lätt stukning på ett finger så vill vi gärna veta om det. Vi för statistik över skador inom klättring och jobbar kontinuerligt med att se över hur vi kan förebygga skador. Vi vill också gärna veta hur vi får tag på dig så att vi kan kontakta dig med försäkringsinformation.

När du skadar dig kommer vi först och främst att stå till tjänst med första hjälpen om det behövs. Efter det vill vi gärna ställa några frågor om vad som hände och skriva upp dina kontaktuppgifter.

Om du klättrar någon annanstans än på Klättercentret, till exempel utomhus, så är du endast försäkrad om du har en egen försäkring. Detta kan vara till exempel en olycksfallsförsäkring av något slag. Vi rekommenderar att du blir medlem i en klätterförening som tillhör Svenska Klätterförbundet som till exempel Malmö Klätterklubb, Skånes Klätterklubb i Lund, Klättersällskapet Gecko, eller en annan förening (Klättercentret är ingen förening, vi är ett företag). När du går med i en förening blir du automatiskt medlem i Klätterförbundet och får då Klätterförbundets medlemsförsäkring på köpet också.

Efter detta är det möjligt att du behöver exempelvis en sjukgymnast eller fysioterapeut. Vi har tyvärr ingen sådan här på Klättercentret längre, men vi kan varmt rekommendera att du kollar in skadehjälpsnätverket på Klätterförbundets hemsida.

Vi kan också varmt rekommendera Malmö Idrottsklinik. De har skickligt folk som har bra koll på just klättringsrelaterade skador.

Om ni har några vidare frågor så är ni varmt välkomna att kontakta oss på skane@klattercentret.se.

X