Gruppträning Bouldering

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
18 år eller äldre. Erfarenhet utifrån nivåförklaring.

TIDSÅTGÅNG
Fem tillfällen, 2 timmar vardera.

PRIS
2090 kr/deltagare.

UTRUSTNING
Du har egna eller hyr klätterskor.

Kurspris: 2090 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel, Nybörjare

Vem är du: Vuxen

Vill du komma vidare och utvecklas som klättrare och på köpet få nya kompisar att träna med?

I så fall tycker vi att du ska anmäla dig till en av våra bouldergrupper. Under ledning av en av våra duktiga coacher får du i en liten grupp träna teknik och taktik, samtidigt som du får hjälp med vad du kan göra för att komma vidare på egen hand.

Tillgängliga tider

Gruppträning Nivå 1

Tisdagar 17.00-19.00
17/9-15/10
Under fem veckor tränar du i en grupp om fyra personer tillsammans med samma tränare. Vår gruppträning nivå 1 är till för dig som är nybörjare och just har börjat klättra. Du kommer lära dig grundläggande tekniker som du har otroligt mycket värde av i all din klättring.

Gruppträning Nivå 2

Tisdagar 19.15-21.15 
17/9 – 15/10
Under fem veckor tränar du i en grupp om fyra personer tillsammans med samma tränare. Vår gruppträning nivå 2 är till för dig som klättrar 6A-boulder och är sugen på att börja klättra problem kring 6B/6C. Du har koll på grundläggande tekniker men vill fortsätta din utveckling.

Gruppträning Nivå 3

Ingen nivå 3 erbjuds första blocket vår 2019

Under fem veckor tränar du i en grupp om fyra personer tillsammans med samma tränare.  Vår gruppträning nivå 3 är till för dig som klättrar boulder graderade kring 6c och vill ta nästa steg upp till den magiska gränsen 7a! Du bör ha gått en träningskurs tidigare eller ha kunskaper kring tekniker likt:

  • Invridningar
  • Kroppspositioner
  • Heel- och toehooks
  • Aktivering av bålen

Våra grupper på Klättercentret Telefonplan hittar du här!


Tre olika nivåer

Nivå 1 – Du har testat på klättring och klättrar problem kring 5/5+ på boulder. Du vill utmana dig själv och börja klättra problem kring 6A.

Nivå 2 – Du klättrar 6A-boulders och vill börja klättra problem kring 6B/6C. Du har klättrat i något år och har lärt dig grundläggande tekniker kring balans och fotplaceringar.

Nivå 3 – Du klättrar 6C-boulders och vill ta nästa steg och försöka klara problem på den magiska gränsen 7A. Du har tidigare gått en träningskurs eller har motsvarande kunskaper kring tekniker likt: aktiverande av bålen, invridningar, kroppspositioner, heel-hooks, toe-hooks m.m.

Vilken nivå ska jag välja?

Om du är osäker över vilken nivå som passar dig bäst, eller funderar över någonting annat, så får du gärna kontakta vår kundservice.

Anmälan är bindande! Anmälan sker genom att kontakta oss på solna@klattercentret.se alternativt via telefon på 08-730 00 93.

Avanmälan måste ske 14 dagar innan kursstart.
Vi tar emot max 4 klättrare till kursen (och minst 3 anmälda krävs för att gruppen ska bli av).

X