Välkommen till världens bästa sport!

Känner du dig sugen på att testa klättring? Vad kul!

Klättring är en sport som utmanar dig både fysiskt och mentalt, men kanske främst är det roligt. Så kul att du glömmer bort att det är träning för precis hela kroppen och du vaknar dagen efter med träningsvärk i muskler du inte visste fanns.

Vi tror att klättring är för alla, och vill göra det så lätt som möjligt för dig att testa klättring. I våra hallar finns topprepsklättring och bouldering. När du topprepsklättrar klättrar du på våra höga väggar, de är mellan 7 och 16 meter. Bouldering är klättring på lite lägre höjd, cirka fyra meter, utan rep men över tjockmattor.

Säkerheten är vår högsta prioritering och därför är det viktigt att man klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär sig det man ska.

 

   

Jag vill testa repklättring!

För att testa att klättra på våra repväggar har vi olika typer av Prova På-kurser. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten, så du kan fokusera på att klättra så högt du kan.

 • Prova på
  Klättra tillsammans med andra i en öppen grupp
 • Prova på privat
  Hyr en privat instruktör för familjen eller gruppen

 

börja klättra genom en prova på kurs

 

Jag vill testa bouldering!

Vill du testa bouldering? Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Att bouldra är ett lätt sätt att testa klättring, men precis lika kul och utmanade som repklättringen. För lite extra skjuts och kunskap rekommenderar vi Boulderintroduktionen, där du lär dig våra regler samt grunderna i bouldering.

Alla över 12 år kan träna bouldering så länge du förstått vilka säkerhetsregler som gäller för bouldering Fråga oss gärna i receptionen om mer information.

Praktisk info inför ditt besök

 • Hit kan du komma både med kollektivtrafiken (Med t-bana: Solna centrum, med buss: hållplats Industrivägen) och med bil. Betalparkering finns längs gatorna runt kring oss.
 • Ha på dig träningskläder som är lätta att röra sig i
 • Du behöver ha skor på dig när du klättrar. Du kan hyra ett par klätterskor hos oss (50:-), eller ta med dig ett par rena sneakers.
 • Vi har omklädningsrum med dusch, bastu och låsbara skåp. Ta med ett hänglås eller hyr ett av oss!
 • Klipp gärna naglarna innan ditt besök
 • Ta av dig ringar, armband och klocka innan du klättrar
 • Vi har ett litet café med supergott kaffe, dryck, fika och lite lättare mat.

Jag vill fortsätta klättra!

De allra flesta brukar faktiskt vilja det. Om du känner att repklättring är något för dig har vi en mycket uppskattad topprepskurs, vilken är en perfekt grundkurs i klättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, och får det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar. Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med våra instruktörer kan du gå den populära kursen terminsträning för vuxna.

Om du är sugen på att bli en bättre bouldrare har vi kurser för det med. Förutom Boulderintroduktionen kan du även boka vår boulderträning som vi anordnar några gånger per termin. Fråga gärna oss i receptionen om mer kurser. Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

X