Jag Klättar – En podcast om träning och klättring

Jag Klättrar är en podcast om träning, klättring och mycket (mycket) annat.

Vi kommer att träffa en massa olika personer som utför en massa olika träningsformer. Det enda gemensamma: Alla Klättrar.


Fanny Josefine Ahlfors

I detta avsnitt av Jag Klättrar hade vi den stora lyxen att sitta ner med Fanny (Josefine) Ahlfors på Klättercentret Telefonplan. Inspelningen präglas, som väntat, av professionalitet i så väl logistik som förberedelse. Vi får bland annat reda hur länge det tar för tre vuxna människor att möblera om ett mindre kontor.

Givetvis pratar vi om klättring i avsnittet. Det lovar vi. Vi jobbar oss bara igenom alla olika träningsformer som Fanny har sysslat med genom åren fram till klättringen. Det betyder löpning, hästning (nytt ord för ridsport, Björn insisterade), kickboxning, boxning, yoga och ninja. Bland annat.

Att gå igenom alla dessa saker tar ett tag. I ärlighetens namn tappade vi bort tiden lite grann, men så blir det ibland.

Se till att följa Fanny Josefin på Instagram, inte för att hon behöver en push på den fronten från oss. 

I avsnittet snackar vi om Reptävlingen och nämner att den dels 8 dagar bort, samt även att den lär ha gått av stapeln innan podden kom ut. Nu är ju inte så fallet utan Reptävlingen är nu på lördag (16/4) på Klättercentret Telefonplan. Läs mer här och kika förbi.

Vid micken: Björn & Thom
Klippning: Thom
Musik: David Höglund


Alexander (ninja) Mars

Vilket avsnitt i ordningen? Väldigt oklart än så länge, vi klipper helt enkelt lite huller om buller.

I detta avsnitt träffar vi Alexander Mars, mest känd från Ninja Warrior, och får bland annat reda på hur man gör för att klara av en enfingers-pullup. Vi snackar om klättring, Ninja(ing?), träning och andra ultimata saker. Som Frisbee, exempelvis. Sjukt ultimat.

Intresserad av att se mer av vad Alex sysslar med till vardags? Kika in hans Instagram här.

Vid micken: Björn & Thom
Klippning: Thom
Musik: David Höglund


Kalle (Springhjälpen) Flodin

Det tredje avsnittet av Klättercentrets podcast Jag klättrar är även det andra. Helt enkelt för att Kalle Flodin inte bara kan springa långt utan även är en hejare på att klippa ihop ljud väldigt snabbt.

I det här avsnittet snackar vi med Kalle om löpning, klättring, spel, motivation samt givetvis om Musikhjälpen som drar igång nu på söndag. Se till att kika för Springhjälpens Facebooksida för att läsa mer om vad Kalle kommer göra under årets insamling. Där kan du även vinna priser, bland annat från oss på Klättercentret.

I poden nämner vi ett kommande samarbete med Kalle där man får testa på både bouldering och löpning. Mer information om detta kommer från både oss och Kalle så fort datum är spikade!

Oerhört viktig information
Vi lovar att vi i framtiden även kommer intervjua personer som inte heter Kalle.

Vid micken: Björn & Thom
Klippning: Kalle Flodin
Musik: David Höglund


Kalle Zackari Wahlström

Välkommen till första avsnittet av Klättercentrets nya pod Jag Klättrar. Denna vecka träffar vi Kalle Zackari Wahlström och tar reda på om Kalle verkligen är stark som en björn och snabb som en örn.

Hur stark är förresten en björn? Och hur svårt är det att lyfta en säck, jämfört med en älgkalv eller ett blodigt vildsvin?

Vi får även lära oss att problemet med oss klättrare är att vi är alldeles för sköna människor…ska han säga liksom.

Det är naturligtvis också en del snack om Kalles nya program och om hur olika sporter kan vara svårt att komma igång med för att man har förutfattade meningar om vad som krävs.

Veckans felsägning
Vi ljuger när vi säger att det går att se Svett & etikett fram till i mars. Mitten av november är mer korrekt…

Vid micken: Björn & Thom
Klippning: Kalle Flodin
Musik: David Höglund

Vem vill du att vi träffar och pratar träning med? Kontakta gärna oss med förslag, tips och ideér på podcast@klattercentret.se


Vi som babblar

Björn Pohl

Platschef på Solna, eventansvarig och jobbandes i marknadsgruppen. Björn har en hand i det mesta som syns utåt från Klättercentret.

Thom Hörnström

Hemsidesansvarig och del av marknadsgruppen. Klättrar mestadels sportklättring utomhus, men trivs även oerhört bra på Solnas inomhusväggar.

X