Välkommen till världens bästa sport!

Vill du testa klättring? Vad kul! Klättring är en sport som utmanar dig både fysiskt och mentalt, men kanske främst är det roligt. Så roligt att du ibland inte tänker på att det också är träning för hela kroppen och vaknar dagen efter med träningsvärk på ställen du inte visste att det fanns muskler på.

Vi tror att klättring är för alla, och vill göra det så lätt som möjligt för dig att testa klättring. I våra hallar finns både topprepsklättring och bouldering. Säkerheten är vår högsta prioritering och därför är det viktigt att man klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär sig det man ska.

Jag vill testa repklättring!

För att testa att klättra på våra repväggar har vi olika typer av Prova På-kurser. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten, så du kan fokusera på att klättra så högt du kan.

 • Prova på
  Klättra tillsammans med andra i en öppen grupp
 • Prova på privat
  Hyr en privat instruktör för familjen eller gruppen

 

 

Jag vill testa bouldering!

Vill du testa bouldering, alltså klättring på lägre höjd utan rep? Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering så länge du förstått vilka säkerhetsregler som gäller för bouldering Fråga oss gärna i receptionen om mer information. För lite extra skjuts och kunskap rekommenderar vi Boulderintroduktionen, där du lär dig våra regler samt grunderna i bouldering.

 

Praktisk info inför ditt besök

 • Hit kan du komma både med bil och kollektivtrafiken:

Buss 6 – Södra Slavstavägen
Buss 11- Uppsala Business Park Norra
Buss 804 – Uppsala Business Park Norra

 • Betalparkering finns nära oss, fråga gärna om du är osäker på om du ställt dig rätt.
 • Ha på dig träningskläder som är lätta att röra sig i
 • Du behöver ha skor på dig när du klättrar. Du kan hyra ett par klätterskor hos oss, eller ta med dig ett par rena sneakers.
 • Vi har omklädningsrum med dusch, bastu och låsbara skåp. Ta med ett hänglås eller hyr ett av oss!
 • Klipp gärna naglarna innan ditt besök
 • Ta av dig ringar, armband och klocka innan du klättrar
 • Vi har ett litet café med supergott kaffe, dryck, fika och lite lättare mat.

 

Jag vill fortsätta klättra!

De allra flesta brukar faktiskt vilja det. Gå vår autobelaykurs! Under en timme allt du behöver för att kunna använda autobelayen själv. Går allt bra får du det gula kortet, det visar att du har rätt kunskaper för att själv använda autobelayen men också koppla in andra i den.

Om du känner att repklättring är något för dig har vi en mycket uppskattad topprepskurs, en grundkurs i inomhusklättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, kan ta det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar. Vill du fortsätta att utvecklas tillsammans med våra instruktörer kan du gå den populära kursen terminsträning för vuxna.

Fråga gärna oss i receptionen om mer kurser. Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

X