Välkommen till världens bästa sport!

Klättring är en fysiskt och mentalt utmanande sport som är lätt att prova men svår att bemästra.

Säkerheten är vår högsta prioritet och därför är det viktigt att man klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär sig det man ska.

Jag vill testa klättring!

Härligt! Vi har olika typer av Prova På-kurser som passar bra för detta. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten och hjälper dig att nå helt nya höjder.

Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

kurs

Bild från en Prova På Kurs på Klättercentret Telefonplan.

Jag vill börja klättra på egen hand!

Om du känner att klättring är något för dig har vi en mycket uppskattad grundkurs i inomhusklättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, och får det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar. Säkra betyder att du står nere på marken och håller i repet medan din kamrat klättrar.

Du kan även boka en tid för en uppklättring om du har säkrat förut och inte behöver en kurs för att ta det gröna eller röda kortet.

Topprepskort puff

Det gröna kortet är ett behörighetskort som alla som säkrar måste ha för att träna på våra gym.

Klättring utan rep

I klättervärlden finns det också en gren som kallas för Bouldering. Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering utan att ha några särskilda förkunskaper, däremot behöver du förstå vilka säkerhetsregler som gäller i boulderrummet.

Bouldering som träningsform – en kort introduktion

X