Terminsträning / Klätterskola

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Inga

TIDSÅTGÅNG
12 tillfällen

PRIS
2995:- (+59kr administrationsavgift)

UTRUSTNING
Beroende på grupp

Kurspris: 2995 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Medel, Nybörjare

Vem är du: Barn

Klätterskolan i Uppsala!

Klättring är för alla! I vår klätterskola i Uppsala ges barn och ungdomar möjlighet att träna i grupp under höst- och vårterminerna. Ditt barn kommer utvecklas, träna och framförallt ha roligt tillsammans med andra. Barn kan börja i vår klätterskola från året de fyller 7 och träna med oss upp till det år de fyller 19.

Våra välutbildade tränare leder gruppen och individen under hela terminen med målet att bli en bättre klättrare. Vi följer en noga utarbetad utvecklingsplan med ett grundläggande tänk att klättring som träning framförallt ska vara rolig.

Barnen kan börja i vår klätterskola från det år de fyller sju och fortsätta träna med oss upp till det år de fyller 19. Grupperna är både nivå- och åldersindelade. Det går att söka till nybörjargrupper liksom till fortsättningsgrupper för de som tränat i klätterskolan tidigare. Klicka här för att komma till nivåförklaringen!

Information om Klätterskolan

 • Pris: 2995 kr/person och termin (+59kr administrationsavgift).
 • Tid: grupper med barn 7-9 år: 90 min per träningstillfälle.
  grupper med barn 10-12, 13-15, 16-19 år: 105 min per träningstillfälle
 • Antal tillfällen: 12 stycken. Uppehåll för skollov.
 • Utrustning. Till nybörjargrupperna ingår klätterskor. Andra grupper kan hyra klätterskor på plats alternativt köpa egna. Sele ingår i alla grupper förutom Nivå 3 grupper som måste ha egen sele.

Föräldranärvaro

I grupper med deltagare mellan 7 och 12 år så uppskattar vi om föräldrarna vill vara med och hjälpa till. Framförallt behöver barnen några vuxna som kan säkra dem när de klättra på våra höga topprepsväggar.
Om ditt barn är anmäld till klätterskolan så har du möjlighet att gå en topprepskurs och få 25% rabatt. Så att du kan lära dig säkra och skaffa det gröna kortet.
Du kommer sedan bli schemalagd så att du hjälper till med säkringen några gånger under terminen.

I grupper med deltagare från 13 år och äldre säkrar barnen varandra under träningen. Vi utbildar barnen för detta på ett lugnt och tryggt sätt under terminen. Föräldrarna behöver alltså inte närvara under träningen.

 

Anmälan till Klätterskolans Hösttermin 2024 (Terminsstart V.37)

Klicka här för att anmäla dig/ditt barn till Klätterskolan!

Förmåner för dig som går i Klätterskolan

Barn och ungdomar som deltar i klätterskolan erbjuds särskilt förmånliga rabatter vid köp av valfria produkter från följande kategorier och träningskort:

 • 15% rabatt på klätterskor, säkerhetsutrustning och crashpads
  • Gäller både deltagare och föräldrar
 • 25% rabatt på träningskort (ej autogiro)
  • Gäller både deltagare och föräldrar

Rabatterna kan ej kombineras med andra erbjudande och dras av från rekommenderat pris.

Avbokning & återbetalning

Vid avbokning senast 1 månad (30 dagar) innan kursstart, återbetalas hela kursavgiften. Vid avbokning senare än 1 månad (30 dagar) innan kursstart debiteras en anmälningsavgift om 500 kr. Vid avbokning senare än 14 dagar innan debiteras hela beloppet. Vid sjukdom/skada krävs läkarintyg för återbetalning.

Efter påbörjad terminskurs görs ingen återbetalning av kursavgiften om inte något av följande uppfylls:

– Barnet/ungdomen vill sluta efter någon av de två första gångerna. Återbetalningen reduceras med 8 % per gång som barnet deltagit. Gäller enbart om du är ny i klätterskolan!

– Barnet/ungdomen skadar sig under vår träning. Om minst tre gånger missas, på grund av sådan skada, får ni tillbaka 6 % av kursavgiften x antal missade tillfällen.

Kontakt

För frågor om klätterskolan, vänligen kontakta oss på uppsalakurs@klattercentret.se.

X