Terminsträning Vuxna

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Grönt kort.

TIDSÅTGÅNG
12 tillfällen, 1 gång/vecka á 2h vardera.

PRIS
3895 kr/person.

UTRUSTNING
Ingår ej, finns att hyra.

 

Kurspris: 3895 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel, Nybörjare

Vem är du: Vuxen

Terminsträning för vuxna!

Ta chansen att tillsammans med instruktör i grupp under tolv tillfällen lära dig mer om teknik inom både repklättring och bouldering.

Vi har grupper för både nybörjare och mer vana klättrare. OBS! Grönt kort är ett förkrav till samtliga grupper! Även rött kort till vissa grupper (se respektive gruppinfo).

Träningarna är ett bra sätt att hålla igång din klättring tillsammans med andra. Har du ingen att klättra tillsammans med så är dessa grupper ett bra alternativ. Vi rekommenderar terminsträningen till alla som vill utveckla sina klättring på ett bra sätt och få kontinuerlig feedback från kompetenta instruktörer. Övningarna under varje träningspass kommer under terminens gång anpassas till just dina färdigheter och kunskaper.

____________________________________________________________________________________________________

 Nivåer:

Nyb – Du har tagit grönt kort och klättrat färre än 10 gånger. Här fokuserar vi på grunderna i klättring för att hitta balans när vi rör oss på väggen. Du kommer träna på att falla och bli trygg i vertikal miljö.

Nivå 1: – Du har klättrat i ca 6 månader – 1 år ungefär 1 dag i veckan och klättrar minst 6a i grad på rep och 5c bouldering. Här fokuserar vi på att utveckla den grundteknik som du redan har införskaffat dig och ta den till nästa nivå. Vi fördjupar oss i hand och fotplaceringar samt övar klätterspecifika rörelser för att bli mer energisnåla i vår klättring.

Nivå 2: – Du har tidigare klättrat i terminsgrupp och/eller har tränat klättring i minst 2 år en till två dagar i veckan och klättrar 6b i grad rep och 6a i grad boulder. Här tränar vi på mer avancerad rörelsemönster så som flaggning, invridningar, timing och smeara. Vi tittar på projekt som vi övar på för att skapa en större förståelse för att hitta vilor på väggen och stå korrekt för optimal förflyttning. Vi tränar bålstabilitet och bålaktivering samt omsätter detta till klättringen.

Nivå 3: – Du har tidigare klättrat i terminsgrupp och tränat klättring i ca 3 år flera dagar i veckan utan längre uppehåll. Du klättrar ca 7a i grad rep och 6c boulder. Vi tittar på kompletterande träning så som styrketräning och campusboard samt klätterspecifik styrketräning och skadeförebyggande träning. Här tränar vi även taktik och tempoväxling, andningstekniker samt ledläsning. På den här nivån kan det vara bra att även kolla på våra bouldergrupper för att få mer individanpassad träning för just dig.

Observera att några grupper på denna nivå har rött kort krav.

____________________________________________________________________________________________________

Höstterminen 2023

Nybörjare

Tisdagar kl 19.00-21.00. Terminsstart 26/9, sista tillfälle 12/12.

Nivå 1

Måndagar kl 19.00-21.00. Terminsstart 11/9, sista tillfälle 4/12. Uppehåll vecka 44

Nivå 2

Onsdagar kl 19.00-21.00. Terminsstart 13/9, sista tillfälle 6/12. Uppehåll vecka 44

Torsdagar kl 19.00-21.00. Terminsstart 14/9, sista tillfälle 7/12. Uppehåll vecka 44

Avbokning & återbetalning

Avanmälan måste ske 15 dagar innan kursstart för att undvika debitering. Max 12 klättrare till varje grupp (och minst 4 anmälda krävs för att gruppen ska bli av).

Vid avbokning senast 15 dagar innan kursstart, återbetalas hela kursavgiften.  Vid avbokning senare än 14 dagar innan debiteras hela beloppet. Vid sjukdom/skada krävs läkarintyg för återbetalning.

Efter påbörjad terminskurs görs ingen återbetalning av kursavgiften om inte något av följande uppfylls:

– Du skadar sig under vår träning. Om minst tre gånger missas, på grund av sådan skada, får ni tillbaka 6 % av kursavgiften x antal missade tillfällen.

Förmåner för dig som går i Terminsgrupp

Du som deltar i terminsgrupper erbjuds särskilt förmånliga rabatter vid köp av valfria produkter från följande kategorier och träningskort:

  • 15% rabatt på klätterskor.
  • 20% rabatt på sele + klätterskor.
  • 20% rabatt på startpaket + klätterskor.
  • 25% rabatt på träningskort (ej autogiro).

Rabatterna kan ej kombineras med andra erbjudande och dras av från rekommenderat pris.

Kontakt:

Har du några frågor vänligen kontakta oss per mail uppsalakurs@klattercentret.se eller telefon 018-4180814

X