Detta är bouldering!

Kul att just du hittat hit!

Bouldering är en av världens snabbast växande träningsformer och en allt-i-ett aktivitet med fokus på rörelse, träning och social upplevelse. Bouldering är en form av klättring som sker utan rep upp till 4 meters höjd och med tjockmattor som fallskydd.

För att testa bouldering krävs inga förkunskaper, det är bara att komma hit och prova! Våra hallvärdar finns på plats varje dag för att ge våra gäster en så säker och rolig upplevelse som möjligt. I deras uppdrag ingår bland annat att ta hand om dig som är ny till klättring och introducera dig till sporten. Läs mer om våra hallvärdar här!

Bouldering är en träningsform som gör mer än att stärka kroppen, det är en fysisk aktivitet med många fördelar även för vår mentala hälsa. Bouldering framkallar ett medvetet “här och nu tillstånd” som har visat sig förbättra minnet och ens kognitiva funktioner. När vi bouldrar löser vi klurigheter och problem med hela kroppen och den enskilt viktigaste kroppsdelen för detta är vår hjärna. En lyckokur för hela kroppen helt enkelt!

På Klättercentret erbjuder vi bouldering på alla nivåer, från nybörjare till avancerade. Vi har en social atmosfär med trevlig personal och en välkomnande gemenskap.

Bouldering kan mycket väl vara den bästa aktiviteten någonsin! Kom in och prova!

 

Bouldering – klättring för alla

Alla över 12 år kan träna bouldering på egen hand, så länge man förstår och följer de säkerhetsregler som gäller i boulderrummet.

 


 

Bouldering som träningsform – en kort introduktion

 

X