Detta är bouldering!

Kul att just du hittat hit! Bouldering är en av världens snabbast växande träningsformer och en allt-i-ett aktivitet med fokus på rörelse, träning och social upplevelse. Bouldering är en form av klättring som sker utan rep upp till 4 meters höjd och med tjockmattor som fallskydd.

För att testa bouldering krävs inga förkunskaper, det är bara att komma hit och prova!

Bouldering är en träningsform som gör mer än att stärka kroppen, det är en fysisk aktivitet med många fördelar även för vår mentala hälsa. Bouldering framkallar ett medvetet “här och nu tillstånd” som har visat sig förbättra minnet och ens kognitiva funktioner. När vi bouldrar löser vi klurigheter och problem med hela kroppen och den enskilt viktigaste kroppsdelen för detta är vår hjärna. En lyckokur för hela kroppen helt enkelt!

På Klättercentret erbjuder vi bouldering på alla nivåer, från nybörjare till avancerade. Vi har en social atmosfär med trevlig personal och en välkomnande gemenskap.

Bouldering kan mycket väl vara den bästa aktiviteten någonsin! Kom in och prova!

Välkommen till oss på Klättercentret!

 

Bouldering – klättring för alla

Alla över 12 år kan träna bouldering på egen hand, så länge man förstår och följer de säkerhetsregler som gäller i boulderrummet.

Rekommendationer för yngre bouldrare

Våra mattor i stora hallen är i första hand anpassade för vuxna klättrare och här måste barn yngre än 12 år alltid klättra med en kunnig vuxen. Du som vuxen har ansvar för att spotta (passa) barnet. Vi rekommenderar att barn inte klättrar så högt, klättrar ner och att ovana barn och föräldrar framför allt klättrar i vår barnavdelning där mattorna är mjukare och anpassade för lättare krabater.

Barn under 12 år behöver en aktiv vuxen vid bouldering.

Bouldering som träningsform – en kort introduktion

 

X