Matilda Söderlund gästar BetaChicks!

Klättring, rörelse, gemenskap – i mars är BetaChicks tillbaka, större och mer spännande än någonsin!

Vårens evenemang äger rum på Klättercentret både i Malmö och Helsingborg, med en grymt cool hedersgäst: Matilda Söderlund.

Matilda är professionell klättrare, har varit i VM-final i ledklättring och är den första nordiska kvinnan att klättra en led med grad 9a. Tillsammans med två andra klättrare utgjorde hon det första kvinnliga teamet någonsin att bestiga en storvägg med grad 8c. Hon är även grundare till bouldergymmet Moumo i Stockholm. Nu kommer hon till Skåne och BetaChicks!

BetaChicks är ett evenemang riktat till kvinnliga, trans- och ickebinära klättrare på alla nivåer. Vid utvalda tillfällen under året håller BetaChicks workshops, klättrar tillsammans och umgås.

Schema

18:00 – Samling och introduktion
18:15 – Klättring i hallen tillsammans med Matilda
19:30 – Filmvisning av “Niemesis”

På agendan för vårens evenemang står klättersession med Matilda, följt av en visning av hennes film “Niemesis”. Filmen följer hennes fleråriga projekt att klättra Niemesis, Sveriges svåraste klätterled.

Innan filmvisningen så välkomnar BetaChicks till klättring tillsammans med Matilda. På respektive anläggning träffas vi, klättrar och låter oss inspireras av varandra och Matilda. Klättersessionen äger rum i hallens publika utrymmen, men är specifikt riktad till kvinnor, trans- och ickebinära klättrare.

Kvällens senare filmvisning är öppen för alla.

12 mars – Klättercentret Helsingborg    &    13 mars – Klättercentret Malmö

Tidsplanen är densamma för båda anläggningarna.

Vem kan delta?

BetaChicks riktar sig till kvinnliga, trans- och ickebinära klättrare. Inga speciella förkunskaper inom klättring krävs för att delta – kom som du är och med en motivation att testa nytt! Det finns boulders i hallen som är tillgängliga för dig oavsett klätternivå.

Ingen särskilt genomgång i grundläggande klättring kommer att organiseras under eventet, men resterande deltagare är garanterat peppade på att hjälpa dig som ny klättrare!

Ingen anmälan eller extra avgift krävs för att kunna delta i eventet. Standard entrébiljett eller entré med träningskort gäller. I utrustningsväg är allt du behöver bekväma kläder och ett par klätterskor, vilket går bra att hyra på plats om du inte har egna.

Hoppas att vi ses den 12 och 13 mars!

/BetaChicks 🐥🧗‍♀️

X