Träna klättring tillsammans – Gruppträning i bouldering!

Nya tider för gruppträning i bouldering!

I januari börjar två nya gruppträningar i bouldering, det perfekta sättet att träna klättring tillsammans med andra!

Under fem veckor tränar du och tre andra med snarlika förkunskaper tillsammans med en och samma tränare. Vi har två olika grupper att välja mellan, en som vi kallar för nivå 1 och en som vi kallar för nivå 2.

Även Telefonplan har två grupper (nivå 1) som börjar i februari. Dessa hittar du här!

Akalla har två grupper för terminsträning för vuxna, då klättrar du i en större grupp i 12 veckor!

träna klättring

Gruppträning nivå 1

Har du just börjat klättra och vill ta steget upp till att klättra 6a? Eller kanske vill du bli stabilare på den nivån och samtidigt lära dig viktiga och grundläggande tekniker? På vår gruppträning nivå 1 så fokuserar vi på det grundläggande delarna, vilket också är de viktigaste. Hur du flyttar kroppen för att vara i bästa möjliga position kan vara helt avgörande för att ta nästa steg i din utveckling. Mycket tid läggs också på fotplacering och fotteknik för att du ska kunna få ut mest av hela din kropp.

Onsdagar klockan 17.00.19.00
Start 16/1, sista tillfället 13/2
Tränare: Valter Zingmark

Läs mer och boka här!

Gruppträning nivå 2

För att vara med i nivå 2-gruppen är det bra om du har klättrat ett tag, kanske ett år, och känner dig ganska stabil på boulderproblem i graden 6a. Fokus kommer vara på att vidareutveckla grundteknikerna och sedan fokusera på mer avancerade tekniker, såsom invridningar, heel-hooks, toe-hooks samt aktivering av bålen. Alla knep som kan ta dig från 6a till 6b/6c.

Du kan givetvis vara med om du har klättrat en kortare tid så länge du känner dig rätt så bekväm i det låga 6-registret.

Onsdagar klockan 19.15-21.15
Start 16/1, sista tillfället 13/2
Tränare: Valter Zingmark

Läs mer och boka här!

Träna klättring

Att träna för klättring kan vara roligt, utmanande, frustrerande och oerhört givande. Vi har våra bouldergrupper dels för att göra varje steg lite lättare att ta genom hjälp från en rutinerad tränare. Lika viktigt är dock den sociala delen i att träna i grupp då det är det absolut bästa sättet att utvecklas på. Lättaste sättet att bli en bättre klättrare på är att klättra tillsammans med andra och lära sig av varandra.

Publicerat den: 28 december, 2018 15:37