Sverigecupen 2023

 

Lördagen 30:e september anordnar Klättercentret Telefonplan Sverigecupen i bouldering!

 

Vad är Sverigecupen i bouldering?
Sverigecupen är en bouldertävling där du som vill vara med i SM har möjlighet att kvala in. För dig som vill börja tävla Sverigecupen ett perfekt ställe att börja och få tävlingserfarenheter. Cupen har samma regler som i SM och lika bra problem.

Nytt för i år är att tävlande måste kvala in sig till nästa års SM i Bouldering, 2024. För att kvala in måste man ställa upp i minst en av de fem deltävlingar som arrangeras av Svenska Klätterförbundet tillsammans med lokala klubbar. Topp från varje deltävling säkrar sin plats till SM.

Vill du vara med och tävla? Här kan du läsa mer om hur Sverigecupen i bouldering går till.

Man måste fylla 16 året man deltar i senior-SM, vilket innebär att kvalificeringen är öppen för dem som är födda 2008 eller tidigare, men ambitiösa klättrare födda 2009 och 2010 är välkommen att delta och samla viktiga tävlingserfarenheter.

 

När?
30 september
Kvalet börjar 10:00
Finalshowen börjar 18:30(ish)

Kom och heja! Finalshowen lär bli väldigt spännande. Vill du ta en öl finns Beer Monkey på plats!

 

Info för tävlande

Här hittar du all praktisk information om tävlingsdagen.

Publicerat den: 30 augusti, 2023 12:53
X