Uppklättring

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Minst 15 år gammal

TIDSÅTGÅNG
60 minuter

PRIS
Grönt kort: 295 kr/person
Rött kort: 395 kr/person

UTRUSTNING
Ingen utrustning ingår för uppklättring.

Kurspris: 295 - 395 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel

Vem är du: Vuxen

För att säkra topprep på Klättercentret behöver du det gröna kortet. Det är ett nationellt behörighetskort som du tar genom att klara en uppklättring. Om du inte har säkrat förut är topprepskursen det bästa valet för att få detta behörighetskort. Om du har säkrat förut kan du välja mellan att gå en repetitionskurs eller gå direkt på en uppklättring.

Samma gäller för det röda kortet, som man behöver för att säkra och klättra vid ledklättring. Om du inte har gjort det förut är vår ledkurs den bästa valet.

Vi genomför uppklättringar på bromsarna GriGri, Jul2 samt broms av så kallad slotmodell/hink. Har du några frågor eller funderingar, kontakta oss på telefonplan@klattercentret.se

Observera att en uppklättring inte är en pedagogisk kurs utan ett praktiskt och teoretiskt test, lite som en uppkörning för ett körkort. Om du inte följer de normer som sats av Svenska Klätterförbundet kommer du bli underkänd. Du kommer givetvis veta vilka delar som du misslyckades på och bli rekommenderad att antingen öva lite mer, gå en repetitionskurs eller en topprepskurs/ledkurs.

Uppklättringar bokas på våra uppklättringspass. Dessa hittar du i vårt fasta schema här på hemsidan. 

En uppklättring tar ca 60 minuter och kostar 295 eller 395 kronor beroende på om du klättrar upp för grönt eller rött kort. Priset är detsamma oavsett om du klarar uppklättringen eller ej. Inträde på anläggningen ingår inte i priset

Eftersom instruktören kommer kontrollera din säkring behöver vi ha 2 personer bokade per uppklättringspass. Ofta löser vi det genom att boka in dig med en annan kund som vill klättra upp för samma behörighetskort. Om du bokar själv kan du dock behöva ta med dig en kompis som klättrar som backup. Om uppklättringen är för rött kort måste denna kompis inneha rött kort, om inte denne ska klättra upp också. Kompisen betalar enbart för inträdet.

Vid avbokning senare än 24 h innan debiteras hela beloppet.

X