Klätterintro för familjer

Kursinformation

Ett perfekt insteg för familjen som vill prova på klättring.

Tidsåtgång: 1,5 timmar

Kurspris: 750 kr

Typ: Grupp

Nivå: Nybörjare

Vem är du: Barn, Vuxen

Är någon i familjen taggad på att börja klättra? Eller letar ni efter något kul att göra tillsammans hela familjen?

Vår klätterintro för familjer är det perfekta första steget för att komma igång med klättring! En instruktör kommer att visa runt er i hallen, förklara hur klättring funkar samt berätta om våra säkerhetsregler. Ni kommer även få möjligheten att testa bouldering, topprep och autobelay beroende på vad ni är sugna på. Läs mer om klättringens olika grenar nedanför.  

Pris och utrustning
750 kronor för två vuxna och två barn
100 kronor tillkommer per extra familjemedlem, max sex deltagare
All utrustning ingår

 

 

Bouldering

Bouldering är klättring på väggar som är ca 4,5 meter höga med tjockmattor placerade under väggarna. Barn under tolv år måste ha en aktiv vuxen med sig så under kurstillfället kommer ni lära er hur bouldering funkar och hur ni bouldrar säkert med era barn.

Den största fördelen med bouldering är att ni inte behöver någon instruktör om ni vill komma tillbaka igen. Det räcker med ett inträde samt hyra av klätterskor för att komma igång!

Autobelay

Autobelay är en självsäkrande maskin som hänger på några av våra repväggar. Det ger er möjligheten att klättra på höga väggar utan att någon behöver stå och säkra på marken.

För att koppla in dig själv eller någon annan i en autobelay behövs ett gult kort, vilket du kan ta genom att gå en autobelaykurs. Det är ett bra första steg för alla som har svårt att hitta tid för att gå hela grundkursen. Du som vuxen får då koppla in barnen i autobelayen när ni kommer hit för att klättra. Barn behöver ha fyllt 15 år för att kunna gå kursen.

 

Topprep

Topprep är klättring på våra höga repväggar där instruktören tar hand om säkerheten så att ni kan fokusera på att klättra så högt ni kan.

Om ni vill fortsätta med topprep så är vår topprepskurs nästa steg. På den kursen lär ni er allt ni behöver för att ta det gröna kortet, ett behörighetskort som krävs för att säkra en person som klättrar topprep.Barn behöver ha fyllt 15 år för att kunna gå grundkursen.

Boka

Vår klätterintro för familjer är en privat kurs som bokas av ett sällskap per tillfälle. Ni kommer alltid ha en egen instruktör som fokuserar på just er familj.

Kursen kan bokas på samma tider som våra prova på-kurser, se vårt fasta schema här. Funkar inte tiderna som finns i schemat? Tveka inte över att maila oss på telefonplan@klattercentret.se så kikar vi på alternativa tider.

Avbokningsregler
Avbokning ska ske senast 24 timmar innan kursens start, annars debiteras hela beloppet.

X