Terminsträning för vuxna

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Grönt kort.

TIDSÅTGÅNG
12 tillfällen, 1 gång/vecka á 2h vardera.

PRIS
3895 kr/person. Hel termin.

UTRUSTNING
Ingår ej, finns att hyra.

 

Kurspris: 3895 kr

Typ: Grupp

Nivå: Avancerad, Medel, Nybörjare

Vem är du: Vuxen

Terminsträning för vuxna

Vill du bli en bättre klättrare? Tycker du om att träna med andra, men har kanske inte hittat ditt egna klättergäng än? Eller vill du repklättra men alla andra vill bouldra?

Då kan vår terminsträning vara något för dig! Här får du lära dig teknik i både repklättring och bouldering av en av var duktiga instruktörer. På tolv tillfällen kommer du lära dig mycket nytt, och bli ännu bättre på det du redan kan. Våra instruktörer är experter på att anpassa övningarna under varje träningspass till just dina färdigheter och kunskaper.

Ett av de bästa sätten att utvecklas snabbt är att klättra med andra, och hjälpa varandra. Du går därför med samma grupp hela terminen, med samma tränare.

Vi har grupper för både nybörjare och mer vana klättrare, och kursen hålls på alla våra anläggningar i Stockholm. OBS! Grönt kort är ett förkrav till samtliga grupper! Även rött kort till vissa grupper (se respektive gruppinformation).

 

 

Grupper våren 2024

Under våren kommer vi att ha en grupp på grundnivå för terminsträning. Du behöver ha grönt kort för att delta. Scrolla ned för att se nivåbeskrivningen. Terminsträningen består av tolv tillfällen med uppehåll under v.9, 14 samt 1:a maj.

Anmälan öppnar den 2:a januari!

Grundnivå

Onsdagar kl 17.30 – 19:30

Start Vecka 5 31/1
Uppehåll Sportlov Vecka 9 28/2
Uppehåll Påsklov Vecka 14 3/4
Uppehåll 1:a maj Vecka 18 1/5
Sista tillfället Vecka 19 8/5

Anmälan

Maila vår kundservice på kundservice@klattercentret.se eller snacka med oss i receptionen på plats på Telefonplan för att boka din plats. Vi behöver namn, personnummer, adress, mobilnummer och e-post för att göra en bokning. Glöm inte att uppge vilken kurs du vill gå!

Kursen betalas i kassan vid första tillfället. Anmälan är bindande! Avanmälan måste ske 14 dagar innan kursstart för att undvika debitering. Max sex klättrare i varje grupp (och minst två anmälda krävs för att gruppen ska bli av).


Förmåner för dig som går i Terminsgrupp

Du som deltar i terminsgrupper erbjuds särskilt förmånliga rabatter vid köp av valfria produkter från följande kategorier och träningskort:

  • 15% rabatt på klätterskor
  • 20% rabatt på sele + klätterskor
  • 20% rabatt på startpaket + klätterskor
  • 25% rabatt på träningskort (ej autogiro)

Rabatterna kan ej kombineras med andra erbjudande och dras av från rekommenderat pris.


 Nivåer:

Nybörjare – Du har tagit grönt kort och klättrat färre än 10 gånger. Här fokuserar vi på grunderna i klättring för att hitta balans när vi rör oss på väggen. Du kommer träna på att falla och bli trygg i vertikal miljö.

Grundnivå: – Du har klättrat i ca 6 månader – 1 år ungefär 1 dag i veckan och klättrar minst 6a i grad på rep och 5c bouldering. Här fokuserar vi på att utveckla den grundteknik som du redan har införskaffat dig och ta den till nästa nivå. Vi fördjupar oss i hand och fotplaceringar samt övar klätterspecifika rörelser för att bli mer energisnåla i vår klättring.

Fortsättning: – Du har tidigare klättrat i terminsgrupp och/eller har tränat klättring i minst 2 år en till två dagar i veckan och klättrar 6b i grad rep och 6a i grad boulder. Här tränar vi på mer avancerad rörelsemönster så som flaggning, invridningar, timing och smeara. Vi tittar på projekt som vi övar på för att skapa en större förståelse för att hitta vilor på väggen och stå korrekt för optimal förflyttning. Vi tränar bålstabilitet och bålaktivering samt omsätter detta till klättringen.

Avancerad: – Du har tidigare klättrat i terminsgrupp och tränat klättring i ca 3 år flera dagar i veckan utan längre uppehåll. Du klättrar ca 7a i grad rep och 6c boulder. Vi tittar på kompletterande träning så som styrketräning och campusboard samt klätterspecifik styrketräning och skadeförebyggande träning. Här tränar vi även taktik och tempoväxling, andningstekniker samt ledläsning. På den här nivån kan det vara bra att även kolla på våra bouldergrupper för att få mer individanpassad träning för just dig.

Observera att några grupper på denna nivå har rött kort krav.


Avbokning & återbetalning

Vid avbokning senare än 14 dagar innan kursstart debiteras hela beloppet. Vid sjukdom/skada krävs läkarintyg för återbetalning.

Efter påbörjad terminskurs görs ingen återbetalning av kursavgiften om inte något av följande uppfylls:

– Du skadar sig under vår träning. Om minst tre gånger missas, på grund av sådan skada, får ni tillbaka 6 % av kursavgiften x antal missade tillfällen.


Kontakt:

Har du några frågor vänligen kontakta oss per mail kundservice@klattercentret.se eller telefon 08 730 00 93.

X