Certifierad verksamhet

skf_certifierad

På Klättercentret tar vi säkerheten på största allvar och vi har bedrivit en certifierad verksamhet ända sedan Svenska Klätterförbundet påbörjade sitt certifieringsarbete. Våra anläggningar uppfyller Svenska Klätterförbundets högsta säkerhetsnivå för certifierad klätterverksamhet. Det innebär bl.a. att vi arbetar med behörighetskort, att vi kontinuerligt utbildar all vår personal för att få en säkrare verksamhet, samt att klättermiljön i hallen är utformad så att den ytterligare bidrar till säkerheten.

Du kan läsa mer om Svenska Klätterförbundets certifiering av klätterväggar på Svenska Klätterförbundets hemsida.

Har du försäkring som täcker klättring?

Inte alla olycksfallsförsäkringar täcker klättring. För att du ska ha bästa möjliga skydd och trygghet behöver du se till att du är försäkrad. Börja med att kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på hur ditt skydd ser ut.

Genom att bli medlem i en klätterklubb som är ansluten till Svenska Klätterförbundet, t.ex. Solna Klätterklubb, Västerås Klätterklubb eller Malmö Klätterklubb får du en försäkring som ger ett visst skydd.

Som besökare hos oss har du av ett visst grundskydd i vår försäkring, men för att du ska få det bästa möjliga skyddet och tryggheten när du klättrar måste du själv säkerställa försäkringsskydd genom din olycksfallsförsäkring och t.ex. medlemsskap i en klätterklubb. Viktigt att veta är att Klättercentret inte är en klätterklubb.

X