Välkommen till världens bästa sport!

Vill du börja klättra? Klättring är en fysiskt och mentalt utmanande sport som är lätt att prova men svår att bemästra.

Säkerheten är vår högsta prioritering och därför är det viktigt att man klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär sig det man ska.

Jag vill testa klättring!

Härligt! Vi har olika typer av Prova På-kurser som passar bra för detta. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten och hjälper dig att nå helt nya höjder.

Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

börja klättra genom en prova på kurs

Bild från en Prova På Kurs på Klättercentret.

Jag vill börja klättra på egen hand!

Om du känner att klättring är något för dig har vi en mycket uppskattad grundkurs i inomhusklättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, och får det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar. Säkra betyder att du står nere på marken och håller i repet medan din kamrat klättrar.

Topprepskort puff

Det gröna kortet är ett behörighetskort som alla som säkrar måste ha för att träna på våra gym.

Klättring utan rep

I klättervärlden finns det också en gren som kallas för Bouldering. Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering utan att ha några särskilda förkunskaper, däremot behöver du förstå vilka säkerhetsregler som gäller i boulderrummet. För lite extra skjuts och kunskap rekommenderar vi Boulderintroduktionen, där du lär dig våra regler samt grunderna i bouldering.

Bouldering som träningsform – en kort introduktion

Jag Klättrar from Klättercentret on Vimeo.

X