Välkommen till världens bästa sport!

Vill du testa klättring? Vad kul! Klättring är en sport som utmanar dig både fysiskt och mentalt, men kanske främst är det roligt. Så roligt att du ibland inte tänker på att det också är träning för hela kroppen och vaknar dagen efter med träningsvärk på ställen du inte visste att det fanns muskler på.

Vi tror att klättring är för alla, och vill göra det så lätt som möjligt för dig att testa klättring. I våra hallar finns topprepsklättring, autobelays och bouldering. När du topprepsklättrar klättrar du på våra höga väggar, de är mellan 7 och 13 meter. På dessa väggar finns också autoobelays, självsäkringsmaskiner som gör att du kan klättra utan att någon annan säkrar dig. Bouldering är klättring på lite lägre höjd, cirka fyra meter, utan rep men över tjockmattor.

Säkerheten är vår högsta prioritet och därför är det viktigt att du klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär dig det du behöver för att klättra säkert.

Jag vill testa repklättring!

För att testa att klättra på våra repväggar har vi olika typer av Prova På-kurser. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten, så du kan fokusera på att klättra så högt du kan.

 • Prova på
  Klättra tillsammans med andra i en öppen grupp
 • Prova på privat
  Hyr en privat instruktör för familjen eller gruppen

Vill du veta mer om repklättring? Kontakta oss gärna på akalla@klattercentret.se eller ring 08-730 00 93!


Jag vill testa bouldering!

Vill du testa bouldering, alltså klättring på lägre höjd utan rep? På Klättercentret Akalla erbjuder vi massa olika boulderväggar för både nybörjare och redan inbitna klättrare!

Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Du behöver ingen instruktör för att testa bouldering så länge du läst och förstått våra säkerhetsregler för bouldering. Barn under tolv år måste ha en aktiv vuxen med sig, det betyder att  du som vuxen alltid behöver ha fullt fokus på barnet. Vi har speciella regler för barn, de kan du läsa här 🙂

Du behöver inte boka tid för att komma och bouldra, det räcker att köpa ett inträde samt hyra ett par klätterskor. Berätta för oss i receptionen att det är första gången så hjälper vi dig att komma igång!

 

Praktisk info inför ditt besök

 • Hit kan du komma både med kollektivtrafiken (Med t-bana: Akalla, med buss: hållplats Vandagatan) och med bil. Betalparkering finns i garage vid oss.
 • Ha på dig träningskläder som är lätta att röra sig i
 • Du behöver ha skor på dig när du klättrar. Du kan hyra ett par klätterskor hos oss (45:-), eller ta med dig ett par rena sneakers.
 • Vi har omklädningsrum med dusch, bastu och låsbara skåp. Ta med ett hänglås eller hyr ett av oss!
 • Klipp gärna naglarna innan ditt besök
 • Ta av dig ringar, armband och klocka innan du klättrar
 • Vi har ett litet café med supergott kaffe, dryck, fika och lite lättare mat.

Jag vill fortsätta klättra!

De allra flesta brukar faktiskt vilja det. Gå vår autobelaykurs! Under en timme allt du behöver för att kunna använda autobelayen själv. Går allt bra får du det gula kortet, det visar att du har rätt kunskaper för att själv använda autobelayen men också koppla in andra i den.

Om du känner att repklättring är något för dig har vi en mycket uppskattad topprepskurs. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, och får det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar. Vill du fortsätta  utvecklas tillsammans med våra instruktörer kan du gå den populära kursen terminsträning för vuxna.

Om du är sugen på att bli en bättre bouldrare har vi kurser för det med. Förutom Boulderintroduktionen kan du även boka vår boulderträning som vi anordnar några gånger per termin. Fråga gärna oss i receptionen om mer kurser. Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

X