Klätterskola

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Inga

TIDSÅTGÅNG
12 tillfällen

PRIS
2550 – 2999 kr
259 kr medlemsavgift per år

Kurspris: 2550 - 2999 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel, Nybörjare

Vem är du: Barn

Klätterskola i Akalla

Klättring är för alla! I Klättercentrets klätterskola i Akalla tränar barn och ungdomar i grupp under höst- och vårterminerna. Här får de utvecklas, träna och framförallt ha roligt tillsammans med andra.

Våra välutbildade tränare med flera terminers erfarenhet av ledarskap leder barnen och ungdomarna under hela terminen till att bli bättre klättrare. Vi följer en noga utarbetad utvecklingsplan med ett grundläggande tänk att klättring som träning framförallt ska vara rolig.

Barnen kan börja i vår klätterskola från det år de fyller sju och fortsätta träna med oss upp till det år de fyller 19.

 

Klätterskola och klätterskola boulder

Från och med höstterminen 2024 introducerar vi bouldergrupper på vår klätterskola, det betyder att vi har två olika upplägg som ni kan välja mellan.

Klätterskola

Vår vanliga klätterskola fortsätter som vanligt och består av både repklättring och bouldering. Grupperna är både nivå- och åldersindelade och det går att söka till nybörjargrupper liksom till fortsättningsgrupper för de som tränat i klätterskolan tidigare. Klicka här för att komma till nivåförklaringen!

Terminen består av 12 tillfällen med uppehåll för skolloven.

Deltagare under 13 år måste ha en medföljande vuxen med säkringskort (Grönt Kort) som närvarar för att säkra under Klätterskolans tillfällen minst varannan vecka. Detta så tränarna kan ge mer fokus på att coacha deltagarna. För de familjemedlemmar som är intresserade av att ta grönt kort erbjuder vi 25% rabatt på topprepskurs på Klättercentret. Mer information kring detta skickas ut inför terminen.

Deltagare från 13 år och äldre säkrar varandra under träningen. Vi utbildar barnen för detta på ett lugnt och tryggt sätt under terminen.

Utrustning
Till nybörjargrupperna ingår klätterskor. Andra grupper kan hyra klätterskor på plats alternativt köpa egna. Sele ingår i alla grupper förutom avancerad nivå som måste ha egen sele.

7-9 år

1h per tillfälle2550:-

10-12 år

1 h 45 min per tillfälle2999:-

13+ år

1 h 45 min per tillfälle2999:-

Klätterskolan sker i samarbete med Solna Klätterklubb. Medlemsavgift till Solna Klätterklubb á 259 kr/år tillkommer.

Gör en intresseanmälan för höstterminen!

Klätterskola boulder

Klätterskola boulder är inriktad mot deltagare som uteslutande vill klättra boulder. Det passar även föräldrar med barn under 13 år men som inte har möjlighet att hjälpa till att säkra.

För våra bouldergrupper har vi ingen nivåindelning utan endast åldersindelning. Terminen består av 12 tillfällen med uppehåll för skolloven.

Utrustning
Under första terminen ingår hyra av skor för samtliga bouldergrupper.

7-9 år

1h per tillfälle2550:-

10-12 år

1h per tillfälle2550:-

13+ år

1h 30 min per tillfälle2799:-

Klätterskolan sker i samarbete med Solna Klätterklubb. Medlemsavgift till Solna Klätterklubb á 259 kr/år tillkommer.

Gör en intresseanmälan för höstterminen!

Alla kan klättra

I våra grupper som kallas Alla Kan Klättra välkomnar vi barn/unga mellan 7-19 år med funktionsvariationer. I dessa grupper har vi färre deltagare per tränare för att kunna erbjuda varje deltagare mer tid och fokus. Fokus under passen är på klätterglädje snarare än avancerad teknik. Föräldrar/ledsagare är välkomna att närvara om de vill/behöver som stöttning.

Läs mer om Alla kan klättra!

 

Schema Vårterminen 2024

Start, uppehåll och avslutningar Vecka Datum Veckodagar
Terminsstart v. 5 29/1 – 4/2 måndag  – söndag
Uppehåll sportlov v. 9 26/2 – 3/3 måndag – söndag
Uppehåll påsklov v. 13 – v. 14 29/3 – 7/4 fredag v. 13 – söndag v. 14
Uppehåll 1 maj v. 18 1/5 onsdag
Uppehåll 10 maj v. 19 10/5 fredag
Terminsavslutning
Grupper som tränar mån, tis, tors v. 18 29-30/4, 2/5 måndag, tisdag och torsdag
Grupper som tränar ons, lör, sön v. 19 8/5, 11-12/5 onsdag, lördag och söndag
Grupper som tränar fre v. 20 17/5 fredag

 

Förmåner för dig som går i klätterskolan

Barn och ungdomar som deltar i klätterskolan erbjuds särskilt förmånliga rabatter vid köp av valfria produkter från följande kategorier och träningskort:

  • 15% rabatt på klätterskor, säkerhetsutrustning och crashpads
    • Gäller både deltagare och föräldrar
  • 25% rabatt på träningskort (ej autogiro)
    • Gäller endast deltagare

Rabatterna kan ej kombineras med andra erbjudande och dras av från rekommenderat pris.

Kontakt

För frågor om klätterskolan, vänligen kontakta oss på klatterskolan@klattercentret.se. Var noga med att ange den anläggning som ärendet gäller. Du kan även ringa till vår kundservice på 08-730 00 93.

Intresseanmälan till Klätterskolans hösttermin 2024

Här kan du göra en intresseanmälan för Klätterskolans hösttermin 2024!

Syftet med intresseanmälan är att kunna hålla er uppdaterade kring hur och när ni kan boka en plats till höstterminen i Klätterskolan. Deltagare som ännu inte fått en plats inom Klätterskolan behöver förnya sin intresseanmälan inför varje termin.

För dig som redan har ett barn i klätterskolan skickas en kallelse ut per e-post vid terminsavslut. Det är då upp till dig att gå in och återanmäla ditt barn i vald grupp under den angivna period som återanmälan är öppen.

Avbokning & återbetalning

Vid avbokning senast 1 månad (30 dagar) innan kursstart, återbetalas hela kursavgiften. Vid avbokning senare än 1 månad (30 dagar) innan kursstart debiteras en anmälningsavgift om 500 kr. Vid avbokning senare än 14 dagar innan debiteras hela beloppet. Vid sjukdom/skada krävs läkarintyg för återbetalning.

Efter påbörjad terminskurs görs ingen återbetalning av kursavgiften om inte något av följande uppfylls:

  • Barnet/ungdomen vill sluta efter någon av de två första gångerna. Återbetalningen reduceras med 8 % per gång som barnet deltagit. Gäller enbart om du är ny i klätterskolan!
  • Barnet/ungdomen skadar sig under vår träning. Om minst tre gånger missas, på grund av sådan skada, får ni tillbaka 6 % av kursavgiften x antal missade tillfällen.
X