Gruppträning

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
18 år eller äldre. Erfarenhet utifrån nivåförklaring.
Grönt kort för topprepskurserna.

TIDSÅTGÅNG
Fem tillfällen, 2 timmar vardera.

PRIS
2595 kr/deltagare.

UTRUSTNING
Du har egen utrustning eller hyr på plats

Kurspris: 2595 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel, Nybörjare

Vem är du: Vuxen

Vill du komma vidare och utvecklas som klättrare och på köpet få nya kompisar att träna med?

I så fall tycker vi att du ska anmäla dig till vår gruppträning. Under ledning av en av våra duktiga coacher får du i en liten grupp träna teknik och taktik, samtidigt som du får hjälp med vad du kan göra för att komma vidare på egen hand. Vi anordnar både gruppträning i bouldering och i topprep.

Tillgängliga tider

Gruppträning topprep – 5 tillfällen

Grundnivå
Onsdagar kl. 19.00-21.00

Utöver fokuset enligt nivåbeskrivningen nedan kommer det på denna omgång av Gruppträning topprep också finnas möjlighet att utforska och utveckla din rörlighet i höften – en led i kroppen varje klättrare har nytta av att ge lite extra omvårdnad! Grönt kort krävs för denna kurs.

Start v. 11, 13/3
Uppehåll för påsklov v. 14, 3/4
Sista tillfälle v. 16, 17/4

 


Fyra olika nivåer

Nybörjare – Du är helt ny till klättring eller har testat några gånger och klättrar ca 3-5+. Här fokuserar vi på grunderna i klättring för att hitta balans när vi rör oss på väggen

Grundnivå – Du har klättrat ett tag och klättrar runt 5+ till 6a. Vi kommer fokusera på att utveckla den grundteknik som du har för att ta den till nästa nivå.

Fortsättning – Du har klättrat i över ett år eller gått en gruppträning eller terminsträning tidigare och klättrar ca 6A-6C. Vi kommer att träna på mer avancerade rörelsemönster så som flaggning, invridningar, timing och smeara. Vi tränar även bålstabilitet och bålaktivering samt omsätter detta till klättringen.

Avancerad: – Du har klättrat i några år flera dagar i veckan utan längre uppehåll och klättrar runt 7a. Du har tidigare gått en träningskurs eller har motsvarande kunskaper kring tekniker likt: aktiverande av bålen, invridningar, kroppspositioner, heel-hooks, toe-hooks m.m.

Vilken nivå ska jag välja?

Om du är osäker över vilken nivå som passar dig bäst, eller funderar över någonting annat, så får du gärna kontakta vår kundservice på kundservice@klattercentret.se.

Anmälan är bindande! Anmälan sker genom att kontakta den anläggning kursen hålls på, i detta fall på akalla@klattercentret.se alternativt via telefon på 08-730 00 93. Avanmälan måste ske 14 dagar innan kursstart, vid senare avbokning debiteras hela beloppet.

Vi tar emot max 4 klättrare till kursen (och minst 3 anmälda krävs för att gruppen ska bli av).

X