Ny säsong och dags att utse nya legender!

Är du våran nya lokala legend? I höst den populära tävlingen Local Legends tillbaka, Ta chansen att vara med och tävla om titeln som vår lokala legend! Tävlingen är öppen för de flesta nivåer, så passa på att anmäla dig redn nu, oavsett om det är din första tävling, eller om du ska försvara din titel från förra omgången.

Anmälan

Registrerera dig här om du vill anmäla dig till Local Legends. Fyll i samtliga kvalgrupper du kan medverka i, du kommer att bli kontaktad av tävlingsledningen vilken kvalgrupp du har blivit uttagen till. Vi har ett begränsat antal platser till tävlande, så om du är sugen på att vara med, vänta inte med att anmäla dig.

Vem kan delta?

Alla som känner sig peppade på att prova ett ”riktigt” tävlingsformat är välkomna att anmäla sig till Local Legends. Damklassen är öppen för alla, oavsett vilken nivå du klättrar på. I herrklassen uppmanar vi dig som klättrat 7A och uppåt att anmäla dig för att vi ska kunna skapa så jämna startfält som möjligt. För dig som är intresserad av att lära dig mer om tävlingsklättring men inte når upp till miniminivån än (samt alla ni andra) kommer vi att ordna workshops där du kan lära dig mer om tävlingsklättring.

Workshops

För dig som är nyfiken på tävlingsklättring ordnar vi en workshop den 19 september klockan 18:00-20:00. Workshopen är öppen både för dig som är intrsserad av hur klättertävlingar fungerar men inte känner dig redo att ta steget och anmäla dig till än tävling än och för dig som redan testat att tävla men känner att du vill ha fler tips från våra coacher. Under workshopen kommer du att få möjlighet att testa tävlingsproblem i olika stilar och svårighetsgrad samtidigt som våra duktiga coacher och ledbyggare finns på plats för att stötta dig och ge dig tips relaterade till tävlingsklättring. Du kan förvänta dig att lära dig mer om hur tävlingsklättring skiljer sig från “vanlig” klättring i hallen, taktiker och mental förberedelse, teknik, med mera. Det är drop-in under workshopen så du behöver inte anmäla dig. Mer information kommer i våra sociala mediakanaler.

Formatet

Varje deltävling består av tre problem i vardera kategori. Varje deltagare har fem försök på sig att göra problemet. Det första försöket är flash, det vill säga att de tävlande inte får se varandra på första försöket, därefter är det roterande försök. På problemen sitter poänggrepp, från 10 p till 65 p för toppen. Domare noterar hur många försök det tar den tävlande att ta sig till poänggreppen. Den tävlande med flest poäng vinner! Om det är lika i poäng så räknas antalet försök in.

Datum & tider

Kvalgrupp A: Fredag 6 oktober – klockan 18.00-20.00
Kvalgrupp B: Fredag 20 oktober – klockan 18.00-20.00
Kvalgrupp C: Fredag 3 november – klockan 18.00-20.00
Final: Lördag 18 november – klockan 16.30-21.00

Samtliga tider är preliminära.

Final

Finalen kommer att hållas den 18/11 klockan 16.30-21.00 och öppettiderna kommer att vara förlängda till 22.00. Prisutdelningen beräknas att hållas klockan 21.

Under finalen i Local Legends kommer formatet att skilja sig något från kvalgrupperna. Tävlingen kommer att bestå av upp till 5 problem och deltagarna kommer att få 4 minuter på sig att lösa varje problem. Under tiden som deltagarna klättrar kommer deras medtävlande att hållas isolerade, så att varje deltagare själv får lista ut hur de ska gå tillväga för att lösa problemen. De tävlande kommer gradvis att slås ut under tävlingens gång.

X