Detta är bouldering!

Kul att just du hittat hit! Bouldering är en av världens snabbast växande träningsformer och en allt-i-ett aktivitet med fokus på rörelse, träning och social upplevelse. Bouldering är en form av klättring som sker utan rep upp till 4 meters höjd och med tjockmattor som fallskydd.

För att testa bouldering krävs inga förkunskaper, det är bara att komma hit och prova! Vill du lära dig mer om klättring och bouldering kan du boka en kurs eller en introduktion med en instruktör.

Bouldering är en träningsform som gör mer än att stärka kroppen, det är en fysisk aktivitet med många fördelar även för vår mentala hälsa. Bouldering framkallar ett medvetet “här och nu tillstånd” som har visat sig förbättra minnet och ens kognitiva funktioner. När vi bouldrar löser vi klurigheter och problem med hela kroppen och den enskilt viktigaste kroppsdelen för detta är vår hjärna. En lyckokur för hela kroppen helt enkelt!

På Klättercentret erbjuder vi bouldering på alla nivåer, från nybörjare till avancerade. Vi har en social atmosfär med trevlig personal och en välkomnande gemenskap.

Bouldering kan mycket väl vara den bästa aktiviteten någonsin! Kom in och prova!

Välkommen till oss på Klättercentret!

 

Bouldering – klättring för alla

Alla över 12 år kan träna bouldering på egen hand, så länge man förstår och följer de säkerhetsregler som gäller i boulderrummet.

Rekommendationer för yngre bouldrare

Våra mattor i stora hallen är i första hand anpassade för vuxna klättrare och här måste barn yngre än 12 år alltid klättra med en kunnig vuxen. Du som vuxen har ansvar för att spotta (passa) barnet. Vi rekommenderar att barn inte klättrar så högt, klättrar ner och att ovana barn och föräldrar framför allt klättrar i vår barnavdelning där mattorna är mjukare och anpassade för lättare krabater.

Barn under 12 år behöver en aktiv vuxen vid bouldering. Är ditt barn sugen på att börja klättra? Vi har klätterskola för barn från 7 år och uppåt!

Bouldering som träningsform – en kort introduktion

Jag vill testa klättring!

Härligt! Vi har olika typer av Prova På-kurser som passar bra för detta. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten och hjälper dig.

De kurser som är inriktade till barn sker framförallt på våra repväggar samt i vår barnavdelning. För deltagare över 16 år består kurserna framförallt av bouldering.

Här är några bra alternativ för dig som aldrig klättrat förut.

Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

Klättra med rep

Klättercentret Malmö är först och främst en klätterhall för bouldering, men vi har även 6,6 meter höga väggar för repklättring. Dessa används framförallt vid Prova På-kurser för barn, samt för kurser för dig som vill lära sig att säkra. Säkra betyder att du står nere på marken och håller i repet medan din kamrat klättrar.

Börja klättra! Klättercentret i Malmö hjälper dig komma igång!

Jag vill lära mig säkra!

För dig som vill lära dig säkra har vi en grundkurs i topprepsklättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna klättra och säkra på topprep på egen hand, och du får efter godkänt resultat det Gröna kortet som ger dig behörighet att säkra både på våra repväggar och på alla andra klätteranläggningar i Sverige som är anslutna till Svenska Klätterförbundet. Säkra betyder att du står nere på marken och håller i repet medan din kamrat klättrar.

X