Välkommen till världens bästa sport!

Vi älskar att klättra och hoppas att du kommer göra det också! Att hitta en social och avslappnad träningsform i prestigelös miljö kan tyckas svårt, men det är precis vad klättring är. Dessutom är det utmanande och energigivande, oavsett om det är första gången eller om du har klättrat i 20 år.

Klättring är en fysiskt och mentalt utmanande sport som är lätt att prova men svår att bemästra. Vi har flera olika kurser och alternativ för dig som vill klättra. Först kan det dock vara bra att veta hur det går till och vilka olika typer av klättring det finns på Klättercentret i Malmö.

Bouldering – klättring för alla

I klättervärlden finns det en gren som kallas för Bouldering. Bouldering sker på väggar som är upp till 4,5 meter höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering på egen hand, så länge man förstår och följer de säkerhetsregler som gäller i boulderrummet.

Rekommendationer för yngre bouldrare

Våra mattor i stora hallen är i första hand anpassade för vuxna klättrare och här måste barn yngre än 12 år alltid klättra med en kunnig vuxen. Du som vuxen har ansvar för att spotta (passa) barnet. Vi rekommenderar att barn inte klättrar så högt, klättrar ner och att ovana barn och föräldrar framför allt klättrar i vår barnavdelning där mattorna är mjukare och anpassade för lättare krabater.

Barn under 12 år behöver en aktiv vuxen vid bouldering. Är ditt barn sugen på att börja klättra? Vi har klätterskola för barn från 7 år och uppåt!

Bouldering som träningsform – en kort introduktion

Jag vill testa klättring!

Härligt! Vi har olika typer av Prova På-kurser som passar bra för detta. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten och hjälper dig.

De kurser som är inriktade till barn sker framförallt på våra repväggar samt i vår barnavdelning. För deltagare över 16 år består kurserna framförallt av bouldering.

Här är några bra alternativ för dig som aldrig klättrat förut.

Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

Klättra med rep

Klättercentret Malmö är först och främst en klätterhall för bouldering, men vi har även 6,6 meter höga väggar för repklättring. Dessa används framförallt vid Prova På-kurser för barn, samt för kurser för dig som vill lära sig att säkra. Säkra betyder att du står nere på marken och håller i repet medan din kamrat klättrar.

Börja klättra! Klättercentret i Malmö hjälper dig komma igång!

Jag vill lära mig säkra!

För dig som vill lära dig säkra har vi en grundkurs i inomhusklättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna klättra och säkra på topprep på egen hand, och du får efter godkänt resultat det Gröna kortet som ger dig behörighet att säkra både på våra repväggar och på alla andra klätteranläggningar i Sverige som är anslutna till Svenska Klätterförbundet. Säkra betyder att du står nere på marken och håller i repet medan din kamrat klättrar.

Topprepskort-puff

X