Ledkurs

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Grönt kort eller motsvarande behörighet.

TIDSÅTGÅNG
2 tillfällen á 3 h

PRIS
1620 kr/person, alternativt 1240 kr/person under 18 år.

UTRUSTNING
All utrustning ingår i kursen.

Ta med ett par bekväma inomhusskor som du kan ha på dig när du säkrar.

Kurspris: 1620 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel

Vem är du: Vuxen

Ledkursen riktar sig till dig som redan har grönt kort eller motsvarande erfarenhet av topprepsklättring och vill gå vidare med nya klätterutmaningar. Kursen går igenom grunderna för ledklättring och ledsäkring. Under sista tillfället tar du det Röda kortet. Det är viktigt att du har rätt förkunskap, om du känner dig osäker eller inte har säkrat på länge rekommenderar vi att du går vår repetitionskurs först.

Del 1

Under kursens första del lär du dig grunderna i ledklättring och ledsäkring såsom att koppla repet i kortslingor medan du klättrar, mata ut rep vid säkring samt får under kontrollerade former lära dig hantera konsten att falla och ta emot fall.

Del 2

Under kursens andra del repeterar och befäster du de viktiga lärdomarna från första tillfället. Du får även utökade kunskaper kring utrustning och säkring vid viktskillnader mellan klättrare och säkrare. Under andra tillfället genomför du även en uppklättring för rött kort. Uppklättringen består av en teoretisk och en praktisk del, där du får visa dina kunskaper. Går allt vägen får du det Röda kortet, d.v.s. den licens som krävs för att säkra och klättra led på Klättercentret.

BOKNING

För bokningsuppgifter och schema, läs mer på vår bokningssida.

Ledklätterkurser kan även bokas utifrån ditt önskemål som kund. Ring den anläggning där du vill ha kursen för att hitta en tid som passar dig. Kom ihåg att boka din kurs minst tre dagar innan kurstillfället.

Vid avbokning senare än 3 dagar innan kursdatum debiteras hela beloppet.

OBS!

  • Det är mycket viktigt att du är i tid till kursen. Kommer du försent finns tyvärr ingen möjlighet att hoppa in.
  • Vi rekommenderar att det inte går mer än 1-2 veckor mellan de olika tillfällena. Går det för lång tid mellan respektive deltillfälle finns det en risk att du misslyckas med att ta det röda kortet.
  • Vid för få anmälningar kan du behöva bokas om till ett annat kurstillfälle.
X