Välkommen till världens bästa sport!

Vill du testa klättring? Vad kul! Klättring är en sport som utmanar dig både fysiskt och mentalt, men kanske främst är det kul. Så kul att du ibland inte tänker på att det också är träning för hela kroppen och vaknar dagen efter med träningsvärk på ställen du inte visste att det fanns muskler på.

Vi tror att klättring är för alla, och vill göra det så lätt som möjligt för dig att testa klättring. Vi har både repklättring och bouldering på vår anläggning. Vid klättring med barn är det bäst att läsa vår regler för “Klättring med barn” innan ni kommer till hallen, för att få en så bra upplevelse som möjligt! Säkerheten är vår högsta prioritet, därför är det viktigt att du klättrar med personer som är behöriga eller själv går en kurs och lär dig det du behöver.

 

Jag vill testa bouldering!

Vill du testa bouldering, alltså klättring på lägre höjd utan rep? Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering så länge du förstått vilka säkerhetsregler som gäller för bouldering. 

Du behöver inte boka en kurs för att komma och bouldra, det räcker att köpa ett inträde på plats och hyra ett par klätterskor (om du vill). Berätta för oss i receptionen att det är första gången så hjälper vi dig att komma igång! 

 

Jag vill testa topprepsklättring!

För att testa att klättra på våra repväggar har vi olika typer av Prova På-kurser. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten, så du kan fokusera på att klättra så högt du kan.

 • Prova på
  Klättra tillsammans med andra i en öppen grupp
 • Prova på privat
  Hyr en privat instruktör för familjen eller gruppen
 • Prova på utomhus
  Följ med ut till en av Västerås klippor och testa på bergsklättring utomhus.

 

kurs

Bild från en Prova På Kurs på Klättercentret Telefonplan.

 

Bra att veta inför ditt besök

 • Ha på dig träningskläder som är lätta att röra sig i
 • Du behöver ha skor på dig när du klättrar. Du kan hyra ett par klätterskor hos oss (50:-), eller ta med dig ett par rena sneakers.
 • Vi har omklädningsrum med dusch, bastu och låsbara skåp. Ta med ett hänglås eller hyr ett av oss!
 • Klipp gärna naglarna innan ditt besök
 • Ta av dig ringar, armband och klocka innan du klättrar
 • Vi har ett litet café med bland annat supergott kaffe och fika
 • Du kan ta dig hit med kollektivtrafiken eller bil:
 • Med buss: Hållplats Nordanbymotet – Buss 5 och 21 eller Stenby – Buss 6
 • Med bil: K7 Aktivitetscenter på Stenby
  Kraftlinjegatan 4, Västerås
  Parkering på Stenby handelsplats

Jag vill fortsätta klättra!

De allra flesta brukar faktiskt vilja det. Första steget kan vara att ta gult kort! Med vårt gula kort får du själv använda våra självsäkringsmaskiner, sk. autobelays. För att få kortet behöver du gå vår autobelaykurs! På kursen lär du dig använda autobelayen på ett säkert sätt. Med ett gult kort får du både koppla in dig själv och andra i autobelayen, perfekt om familjen eller kompisarna också vill haka på och testa!

Om du känner att repklättring är något för dig har vi en mycket uppskattad topprepskurs. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, och får det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar. Du lär dig också att använda autobelayen, så du behöver inte ta ett gult kort först om du inte vill.

Om du har ett grönt kort och vill lära dig att ledklättra finns vår ledkurs! Kan du ledklättra kan du utnyttja precis alla våra repväggar i hallen. Du lär dig både ledklättring och ledsäkring, och mycket mer!

 

Fråga gärna oss i receptionen om fler kurser. Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

X