Välkommen till världens bästa sport!

Vill du testa klättring? Vad kul! Klättring är en sport som utmanar dig både fysiskt och mentalt, men kanske främst är det kul. Så kul att du ibland inte tänker på att det också är träning för hela kroppen och vaknar dagen efter med träningsvärk på ställen du inte visste att det fanns muskler på.

Vi tror att klättring är för alla, och vill göra det så lätt som möjligt för dig att testa klättring. Vi ha både repklättring och bouldering på vår anläggning och säkerheten är vår högsta prioritet. Därför är det viktigt att man klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär sig det man ska. Vid klättring med barn rekommenderas ni att läsa vår information ”Klättring med barn” innan ni kommer till hallen för att få en så bra upplevelse som möjligt!

Jag vill testa bouldering!

Vill du testa bouldering, alltså klättring på lägre höjd utan rep? Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering så länge du förstått vilka säkerhetsregler som gäller för bouldering Fråga oss gärna i receptionen om mer information.

Jag vill testa topprepsklättring!

För att testa att klättra på våra repväggar har vi olika typer av Prova På-kurser. Du klättrar då med instruktörer som har hand om säkerheten, så du kan fokusera på att klättra så högt du kan.

  • Prova på
    Klättra tillsammans med andra i en öppen grupp
  • Prova på privat
    Hyr en privat instruktör för familjen eller gruppen

 

kurs

Bild från en Prova På Kurs på Klättercentret Telefonplan.

Jag vill fortsätta klättra!

De allra flesta brukar faktiskt vilja det. Om du känner att repklättring är något för dig har vi en mycket uppskattad grundkurs i inomhusklättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, och får det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar.

Om du har ett grönt kort och vill lära dig att ledklättra erbjuder vi dig att gå ledklätterkurs för att ta ett rött kort för att kunna utnyttja alla våra repväggar i hallen!

 

Fråga gärna oss i receptionen om mer kurser. Du hittar många andra kurser direkt i högerspalten här på sidan, eller via vår kurssida.

X