Jobba hos oss

”Kunden skall hos oss ha den bästa klätterupplevelsen” 

                                                – Klättercentrets vision

Vi behöver dig som brinner för service och är duktig på att knyta kontakter med spännande människor med olika bakgrund. För alla som arbetar på Klättercentret är den gemensamma nämnaren att erbjuda våra kunder den bästa klätterupplevelsen. 

Vår filosofi är att kunden ska märka och bli påverkad av den entusiasm våra medarbetare har för sitt arbete och sin arbetsplats, att vi har respekt för varandra och en vilja att förnya oss och utvecklas vidare.

Du, som medarbetare, är därför oerhört viktig för att få varje kund att känna sig sedd och framförallt ha roligt. Vill du dessutom vara delaktig i ett växande företag som arbetar hårt med att vidareutveckla klättersporten som träningsform, då ska du absolut söka arbete hos oss.


Västerås söker instruktörer & tränare

Nu söker Klättercentret nya instruktörer och tränare till vår anläggning i Västerås!

Instruktörsarbetet är ett kundanpassat och serviceinriktat arbete för dig som gillar att vägleda, motivera och utbilda inom klättring! Genom våra interna kurser har du möjlighet att vidareutbilda dig och utvecklas som instruktör hos oss.

Förkrav till rollen som instruktör

 • Innehaft grönt kort i minst 1 år och säkrat ett flertal gånger under det senaste året
 • Klättrat i minst 1 år och klättrat aktivt under det senaste året
 • 18 år fyllda
 • Tidigare ledarerfarenheter/arbete som lärare/arbete som instruktör är meriterande

Som tränare på Klättercentret bidrar du till att visa och sprida kunskap och glädje kring denna fantastiska sport. Över 300 barn går i vår Klätterskola och tränar klättring regelbundet under terminerna och vi blir bara fler och fler.

Förkrav till rollen som tränare 

 • Samma förkrav som instruktörstjänst 
 • Tränat barn/ungdomar i någon idrott tidigare, minst 1 termin
 • Klättrat aktivt i minst 2 år

Med anledning av att vi har många kunder som endast talar svenska (framförallt barn) så ser vi att du som söker har grundläggande kunskaper i svenska* (läs- och hörförståelse).

Ansökan: Är du intresserad och har vad som krävs? Fyll i detta formulär. Namnge alla bifogade dokument med ditt för och efternamn: ”Ann Andersson – CV”. Var noga med att välja korrekt roll (instruktör/tränare) och anläggning (Västerås) i ansökan. Tänk på att visa i din ansökan hur du uppfyller de beskrivna förkraven.

* Grundläggande svenska kan likna avklarade studier i svenska kurs C1 (sfi).


Västerås söker ledbyggare

Klättercentret är nu på jakt efter ledbyggare till vår anläggning i Västerås. Som ledbyggare är du en del i den viktiga grupp som bygger leder och boulderproblem till Klättercentrets kunder, med syfte att skapa den bästa klätterupplevelsen till nybörjare, avancerade klättrare och kursdeltagare. Som ledbyggare krävs en förståelse för rörelse och ett kreativt tänkande.

Ledbyggarens arbetsuppgifter: Förutom det faktiska byggandet och vård av grepp samt utrustning kopplat till arbetet, kan arbetsuppgifter bestå av underhåll och reparation av anläggningen. I rollen har du höga krav på dig att följa och upprätthålla de befintliga säkerhetsrutinerna.

Personliga egenskaper: Vi söker dig som är en hängiven och kreativ klättrare som drivs av klätterutmaningar och problemlösning. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du sätter våra olika kunders behov i fokus. Som klättrare ska du ha ett brett register och kunna bemästra både ledklättring och bouldering.

Förkrav: För att vara aktuell som ledbyggare denna omgång måste du ha klättrat aktivt de senaste tre åren samt inneha rött kort. Det är mycket meriterande om du har haft tidigare jobb som ledbyggare på kommersiell verksamhet. Kunskap inom byggbranschen är till din fördel och du måste kunna arbeta fysiskt. Vi förutsätter att du är minst 18 år fyllda och för att lätt kunna kommunicera med kunder och medarbetare samt ta del av vårt utbildnings- och säkerhetsmaterial, är det viktigt att du talar svenska men också gärna engelska.

Arbetstid: Deltidstjänst på minst 60%. Arbetet är förlagt dagtid på vardagar, men arbete på kvällar och helger kan förekomma. Tjänsten går med fördel att kombinera med andra tjänster på anläggningen som t.ex. instruktör eller receptionist.

Arbetsplats: Klättercentret Västerås (Kraftlinjegatan 4, 721 36 Västerås). 

Sök redan idag! Urval och intervjuer sker löpande, startdatum sätts efter överenskommelse. 

Ansökan: Du söker genom att fylla i detta formulär och till det bifoga ditt CV samt personliga brev. Tänk på att visa i din ansökan hur du uppfyller de beskrivna förkraven.


Västerås söker receptionist

Klättercentret Västerås söker förstärkning till receptionen. Som receptionist gäller det att alltid fokusera på kunden och ha en känsla för att alla våra kunder ska känna sig välkomna. Oavsett om kunden vill klättra, köpa ett par klätterskor eller slå sig ner och njuta av en kopp kaffe ska du som receptionist alltid finnas där för att möta kundens behov.

Beskrivning: Arbetet som receptionist ställer överlag krav på att du är tillmötesgående, har servicekänsla samt en god samarbetsförmåga. Som receptionist på Klättercentret behöver du också vara bred i ditt servicekunnande då du inte bara ska vara en traditionell receptionist utan det är även viktigt att du kan ge god service till våra kunder i vårt café och butik. Det innebär att du ska se till att vår reception, café, butik och övriga serviceytor alltid är trivsamma för våra kunder.

Personliga egenskaper: Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid rekrytering av våra receptionister. Som person ser vi gärna att du är lyhörd, respektfull, ärlig och flexibel. Att kunna identifiera problem och samtidigt vara lösningsorienterad är också egenskaper som vi värderar högt.

Förkrav: För att trivas i rollen som receptionist på Klättercentret bör du ha tidigare erfarenhet av kundservice. Vi förutsätter att du är minst 18 år och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande: Kassavana. Ett intresse för klättring är självklart meriterande för rollen.

Omfattning/arbetstid: Deltid/heltid. Just nu är behovet en receptionist som kan arbeta främst dagtid på vardagar. Sysselsättningsgraden kan eventuellt anpassas inför anställning utifrån önskemål och förändrat behov.

Arbetsplats: Klättercentret Västerås (Kraftlinjegatan 4, 721 36 Västerås).

Tillträde: Omgående!

Sök redan idag! Urval och intervjuer sker löpande och startdatum sätts efter överenskommelse.

Ansökan: Du söker genom att fylla i detta formulär och till det bifoga ditt CV samt personliga brev.


Tränare och instruktörer

Vi söker för närvarande inte nya instruktörer men du är alltid välkommen att skicka in din ansökan. Vi kommer kontakta dig under våra rekryteringsveckor.

Instruktörsarbetet är ett kundanpassat och serviceinriktat arbete för dig som gillar att vägleda, motivera och utbilda! Känner du igen dig? I så fall har vi ett fenomenalt extrajobb där du själv bokar upp dig på de kurser du vill och kan hålla. Genom våra interna kurser har du möjlighet att vidareutbilda dig och göra karriär som instruktör hos oss.

Vi söker för närvarande inte nya instruktörer men du är alltid välkommen att skicka in din ansökan. Vi kommer kontakta dig under våra rekryteringsveckor.

Förkrav till ansökan som instruktör

 • Klättrat i minst 1 år och klättrat aktivt under det senaste året
 • Inneha grönt kort och säkrat ett flertal gånger under det senaste året
 • 18 år fyllda
 • Tidigare ledarerfarenheter/arbete som lärare/arbete som instruktör är meriterande

Med anledning av att vi har många kunder som endast talar svenska (framförallt barn) så ser vi att du som söker har grundläggande kunskaper i svenska* (läs- och hörförståelse). Du behöver dock inte kunna tala flytande svenska.

Ansökan
Är du intresserad och har vad som krävs? Fyll i detta formulär. Namnge alla bifogade dokument med ditt för och efternamn: ”Ann Andersson – CV”

* Grundläggande svenska kan likna avklarade studier i svenska kurs C1 (sfi)


Öppen ansökan

Har vi ingen tjänst tillgänglig för just dig går det bra att skicka in en öppen ansökan till oss. 

X