Terminsträning / Klätterskola

Kursinformation

FÖRKUNSKAPSKRAV
Inga

TIDSÅTGÅNG
12 tillfällen

PRIS
2800:-

UTRUSTNING
Beroende på grupp

Kurspris: 2800 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Medel, Nybörjare

Vem är du: Barn

Klätterskolan i Västerås!

Vårterminen 2021 startar vi upp vår klätterskola på Klättercentret Västerås!

Klättring är för alla! I vår klätterskola i Västerås kommer barn och ungdomar ges möjlighet att träna i grupp under vår- och höstterminerna. Ditt barn kommer utvecklas, träna och framförallt ha roligt tillsammans med andra. Barn kan börja i vår klätterskola från året de fyller 7 och träna med oss upp till det år de fyller 19.

Våra välutbildade tränare kommer leda gruppen och individen under hela terminen med målet att bli en bättre klättrare. Vi kommer följa en noga utarbetad utvecklingsplan med ett grundläggande tänk att klättring som träning framförallt ska vara rolig.

Grupperna kommer vara nivå- och åldersindelade.

Terminsstart: V38

Pris: 2800 kr + 200 kr i medlemsavgift till Västerås klätterklubb (om man inte redan är medlem).

Antal tillfällen: 12 st

Kurslängd: 1 timme och 45 minuter per tillfälle.

Uppehåll under höstlovet vecka 44.

7-12 år kräver aktiv föräldranärvaro i form av säkring av barn. 
13 – 18 år får barnen lära sig att säkra varandra och kräver ingen föräldranärvaro.

När föräldranärvaro krävs kommer föräldrarna dom första tre gångerna, under tiden barnen klättrar med våra instruktörer, att få gå en grönt-kort-kurs för att lära sig säkra (om föräldern inte redan har grönt kort). OBS! Klättercentret bjuder på grönt-kort-kurs för en förälder per barn.

Utrustning. Till nybörjargrupperna ingår klätterskor. Andra grupper kan hyra klätterskor på plats alt köpa egna. Sele ingår i alla grupper förutom Nivå 3 grupper som måste ha egen sele.

All klättring utanför klätterskolan kommer under höstterminen ingå för de barn som klättrar i klätterskolan. 

Förmåner för dig som går i Klätterskolan

Barn och ungdomar som deltar i klätterskolan erbjuds särskilt förmånliga rabatter vid köp av valfria produkter från följande kategorier och träningskort:

  • 15% rabatt på klätterskor.
  • 20% rabatt på sele + klätterskor.
  • 20% rabatt på startpaket + klätterskor.
  • All klättring utanför klätterskolan kommer under 3 månader ingå för de barn som klättrar i klätterskolan.

Rabatterna kan ej kombineras med andra erbjudande och dras av från rekommenderat pris.

Anmälan

Höstterminen startar vecka 38 och slutar vecka 50, med uppehåll för höstlovet vecka 44.

Till höstterminen har vi utökat antalet platser för att kunna ta in nybörjare i grupperna. Det blir med andra ord blandade grupper med nybörjare och er som gick under våren. Även antalet tränare kommer förstås att utökas när grupperna växer, vilket gör det möjligt att kunna dela upp grupperna ibland för att t.ex. ha olika övningar för nya och gamla deltagare.

 

Klätterskolan är ett samarbete mellan Klättercentret och Västerås klätterklubb och den här terminen har anmälningsförfarande ändrats. Nu görs anmälan och betalning via Västerås klätterklubbs verktyg SportAdmin; man väljer den grupp man vill gå i och betalar direkt och har på så sätt sin plats garanterad. Vid bokningen ser man hur många lediga platser som finns i den aktuella gruppen.

OBS! Principen ”först till kvarn” tillämpas så vänta inte allt för länge med att anmäla er.

Västerås klätterklubbs hemsida: https://www.vkkclimbing.se/klubben/bli-medlem

NI SOM REDAN GÅTT EN TERMIN

I fredags, 13/8, öppnade anmälan till höstens Klätterskola för er som gick vårterminen. Ett mejl med information och instruktioner för anmälan skickades ut till den e-postadress som finns inlagd i Västerås Klätterklubbs system SportAdmin. Den adressen används också för inloggning och anmälan i SportAdmin. Om ni inte fått något meddelande så kan ni höra av er till mig.

NYA DELTAGARE

Den 23/8 kommer bokningen att öppna för alla nya.

Vid anmälan måste man ange en e-postadress. Den sparas i systemet och kommer att användas för framtida inloggningar och även informationsutskick, så välj helst en adress som används så att ni inte missar något. Det finns också möjlighet att lägga in fler adresser senare.

Om ni har några frågor och funderingar är ni välkomna att höra av er till Västerås klätterklubb på klatterskolan.vkkclimbing@gmail.com

X