Klätterutrustning och sortiment

KlätterskorVår butik på Klättercentret säljer kläder, skor, väskor, böcker och klätterutrustning från en mängd olika tillverkare som specialiserar sig på just klättring. Exakt vad vi har i sortimentet varierar ständigt och vi tittar hela tiden efter nya bra saker vi kan sälja.

Skor

För närvarande har vi 30 olika modeller av klätterskor för både damer och herrar från bl.a La Sportiva, Scarpa, Mad Rock, Tenaya, Red Chilli och Black Diamond. Vi har både skor med snörning och kardborrspännen, och i storlekar från 24 i barnskor upp till ungefär 47-48 i skor för vuxna. Just skostorlekar i klätterskor bör dock alltid tas med en nypa salt. Det kan skilja en hel del i faktisk storlek på samma siffra beroende på vem tillverkaren är, och samma klättrare kan ha 39 i en skomodell och 43 i en annan. Bästa sättet att hitta rätt storlek är att helt enkelt prova skorna. Vår personal hjälper er gärna hitta den bästa skon för er!

Kläder

Träningskläder för klättrareOm man klär sig som en klättrare, klättrar man bättre då? Walk like a duck, talk like a duck…? Kanske! Det är värt ett försök! Vi har snygga kläder för både damer och herrar från bl.a. Patagonia, Black Diamond, Red Chilli, och E9. Miljövänlighet och ekologiskt tänkande är en självklarhet för samtliga dessa tillverkare. Vi kan faktiskt skryta med att du kan köpa vilket plagg som helst i vår butik med gott miljösamvete. Dessutom är de riktigt sköna att klättra i! Vi har allt från shorts, linnen och sandaler till snygga hoodies och stiliga byxor som funkar lika fint i loungen på vår ovanvåning som på klätterväggen.

Klätterutrustning

Karbiner, repbromsar och annan klätterutrustningVi säljer såklart också allt inom klätterutrustning, rep och selar; från repbromsar, hjälmar och karbiner till kilar och kammar, slingor, quickdraws, och säkringsglasögon. Oavsett om du ska sportklättra eller tradda så kan vi säkert hjälpa dig hitta vad du behöver. Olika varumärken vi säljer är till exempel Black Diamond, Petzl, Edelrid, Mammut, och Mad Rock. Vi har många olika sorters rep, både dynamiska enkel- och dubbelrep i färdiga längder och statiskt rep på löpmeter.

Givetvis säljer vi också krita i både kuber, bollar, löst, och i flytande form, samt borstar i olika storlekar och former att putsa grepp och sten med. Vi har också ett stort utbud av kritpåsar. Vi kan nog nästan garantera att vi har minst en kritpåse i din favoritfärg. För bouldraren har vi ett brett utbud av crashpads i olika färger och storlekar från bl.a. Mad Rock, Black Diamond, Organic och Edelrid.

Böcker

Guideböcker och faktaböcker för klättringVi säljer förare (guideböcker) för många av klätterställena i närheten, bl.a. Kjugekull, Kullaberg, Göteborgsområdet och Bohuslän, men också till populära men mer avlägsna ställen som Fontainebleu, Siurana, och Magic Wood. Vi har också andra typer av böcker, som handböcker av olika slag, böcker om skadehantering, klätterpsykologi, träning, och biografier.

Vår butik delar rum med vårt café, så om man gillar att betrakta och fundera i lugn och ro medan man shoppar så går det alldeles utmärkt att fundera samtidigt som man avnjuter en god cappuccino och en bit hemlagad chokladkaka. Vi bakar alla våra kakor själva! Välkomna in!

Tillbaka till vår klätterbutik

 

 

 

 

 

 

 

X