Ledkurs – Fortsättningskurs i repklättring

ledkurs

Kursinformation

Kurspris: 1095 kr

Typ: Ensam, Grupp

Nivå: Avancerad, Medel

Vem är du: Vuxen

På grund av Covid-19 och de kursanpassningar vi gjort på Klättercentret använder kommer vi på våra ledkurser huvudsakligen använda en hjälplåsande broms istället för en manuell broms.

Ledkurs – Fortsättningskurs i repklättring

Vår ledkurs riktar sig till dig som redan har grönt kort eller motsvarande kunskaper och vill gå vidare till nya klätterutmaningar. Kursen går igenom grunderna för ledklättring, hur du säkrar en ledklättrare, samt vad du skall tänka på när du arbetar som förstaperson i ett replag. Efter godkänt resultat får du Rött kort.

Kursen består av två delar uppdelade på 3 h + 2 h och leds av våra auktoriserade klätterinstruktörer. Vid den andra delen gör du en uppklättring för att ta det röda kortet. Läs här för mer information om det Röda kortet.

Priset är 1095 kr/person, och det krävs minst två kursdeltagare för att vi ska hålla kursen. All utrustning som behövs ingår i priset.

Kommande kurser:

Del 1 Del 2/ Uppklättring 
Kurs måndag 27 september 18:00 – 21:00 onsdag 29 september 18:00 – 20:00
Kurs måndag 15 november 18:00 – 21:00 onsdag 17 november 18:00 – 20:00

Uppklättring

Om du redan har kunskaperna som behövs för att ledklättra och säkra en ledklättrare och bara saknar det röda kortet så kan du boka en uppklättring. Priset är 250 kr för uppklättringen. Uppklättringen består av ett teoretiskt prov och ett praktiskt prov, och tar totalt mellan 30 och 60 minuter. Under uppklättringen kommer du att behöva både klättra och säkra en klättrare. Vi erbjuder uppklättring på förfrågan i samband med det andra kurstillfället på våra ledkurser. Det är även möjligt att boka en privat uppklättring på annan tid i det fall ni är minst två personer.

 

För bokning kontakta oss via mail

skane@klattercentret.se
Vid bokning uppge följande:

  • Önskad kurs
  • Önskat datum och tid
  • Ditt namn
  • Personnummer
  • Adress
  • Telefonnummer
  • E-postadress

Vid avbokning senare än 72 timmar innan debiteras hela beloppet.

X