One More Move 17 november

Vi välkomnar alla klättrare att delta i vår mest seriösa tävling sedan vi öppnade 2016!

Resultat

Stort tack till alla som deltog under dagen!

Bilder från tävlingen hittar ni på vår facebooksida. Bilderna får användas i privat bruk men ej i kommersiellt syfte.

Vem kan delta i One More Move?

Alla klättrare oavsett nivå kan registrera sig på tävlingen. Nivån på problemen kommer att ligga på en lite högre svårighetsgrad än tidigare tävlingar med problem från 6a och uppåt. För er som är intresserade av att delta i en tävling med många lite lättare problem så rekommenderar vi att ni håller utkik efter Plastic Fantastic som går senare i vinter.

Vi kommer att ha en dam och en herrklass. Vi har begränsat antalet scorecards till 80 st totalt. Har ni inte möjlighet att lösa scorecard innan tävlingen men vill delta så mejlar ni till sandra.jonsson@klattercentret.se märk mejlet med One More Move.

Upplägg

Scorecard kan köpas i receptionen från den 1 oktober. Eventuella restplatser säljs under dagen den 17 november. Vi kommer att lägga ut uppdateringar om restplatser på vår facebook sida.

Pris: 150 kr 

Early bird (30 st): 120 kr 

Programmet nedan kan komma att ändras så glöm inte att hålla koll på eventet.

13.30 – 14.00 Inskrivning
14.00 – 18.00 Kval
18.00 – 19.00 Paus och underhållning
19.00 – 21.00 Final

One More Move tävlingsformat

Kvalet

Kvalet är en totalboulder med totalt 15 problem i svårighetsgraderna 6a till 7c. Varje tävlande skriver ner totalt antal försök till zon grepp och till topp. Det kommer att finnas domare på plats som hjälper er om det uppstår förvirring.

Definierad start, kontrollerad användning av zon och kontrollerat topp grepp är de regler som gäller för varje problem. Boxar och väggen ingår i alla problem som angränsar dessa.

Resultat räkning

Scorecards lämnas in till tävlingsledningen senast klockan 18:00 för sammanräkning.

Finalen

De 6 bästa damerna och de 6 bästa herrarna går vidare till en final. Finalen består av 3 problem för varje kategori och tävlande har 4 minuter på sig att lösa problemen på så få försök som möjligt. Isoleringen för finalisterna stänger 18:30. Finalisterna får sedan gemensamt inspektera problemen och ställa eventuella frågor, därefter ropas de ut en och en på problemen. Den tävlande med flest toppar eller zoner på minst antal försök vinner.

Sponsorer

E9 clothing, Edelrid, Kleenbar, Chalk Cartel, Mammut, Boot Banana & High sport sponsrar med priser till tävlande och utlottnings priser!

För publik och medföljande klättrare

Vår restaurang kommer att servera en festlig meny kvällen till ära och baren håller öppet från kl 14:00. Från baren har ni uppsikt över hallen och kan följa de olika tävlande på problemen!

One more move

Vid frågor kontakta

sandra.jonsson@klattercentret.se

 

X