Vad är Plastic Fantastic?

Den 25 mars är äntligen vårt klätterevenemang Plastic Fantastic tillbaks! Plastic fantastic är ett socialt tävlingsevent för alla klättrare oavsett erfarenhet. Hallen fylls med nya problem, nya grepp, nya flytt och ny pepp! Vi bygger för alla, nybörjare till expert! Under dagen så håller klätterbaren på 2a våningen öppen och restaurangen serverar en smarrig meny.

Resultat

Ett stort tack till alla er som deltog i årets upplaga av Plastic Fantastic och gjorde till ett så fantastikst event! Fullständiga resultat från tävlingen nås via länken nedan:

Resultat

Format

Plastic Fantastic är en tävling där du som deltagare själv fyller i ditt scorecard. Du har tre timmar på dig att klara så många av de 50 nybyggda problemen som möjligt. Du får poäng för varje problem du klarar. Tävlingen kommer att ha två startfält för att minska trängsel i hallen. Ett startfält mellan 11.00 -14.00 och ett mellan15.00 -18.00.

Kundgrupper

Tävlingen är öppen för alla och passar både dig som precis har börjat att klättra till dig som är erfaren tävlingsklättrare. Tävlingen består av problem från 3+ – 7C+, så det finns något för alla att klättra. Tävlingen riktar sig främst till vuxna och det finns inte några speciella barnklasser, men tävlingen är öppen även för barn.

Regler

Varje problem är värt 1000 p som delas lika mellan de klättrare som tar sig hela vägen upp till slutgreppet (matcha med båda händerna). Det innebär att problem som klarats av färre klättrare är värda mer poäng. Den klättrare som i slutet av dagen har samlat på sig flest poäng går hem som vinnare.

Varje problem börjar med en definierad start som märks ut med en gul “tag” och en gul tejp. När klättraren har lyft båda fötter (och rumpa) från mattan får hen ta nästa grepp av samma färg. Klättraren håller sig sedan till de grepp i samma färg som startgreppen till slutgreppet som är markerat med en gul tejpbit. Klättraren håller båda händer kontrollerat på sista greppet för att problemet ska vara klarat.

Biljetter

Pris: 200 kr per person, alternativt 220 kr inklusive matbiljett. Hallen är endast öppen för deltagare i tävlingen under dagen, normala träningskort gäller alltså ej. Biljetterna släpps den 20/2 och säljs via vår hemsida. Antalet biljetter till evenemanget är begränsade, först till kvarn gäller. Ditt scorecard är din biljett för dagen, så håll fast i det om du behöver lämna KC och vill komma in igen senare!

Lounge

Fyll på med energi och dryck i vår lounge på ovanvåningen, köket serverar en specialkomponerad meny till bra pris. I loungen kan du skryta om dina bedrifter inför dina kompisar eller totala främlingar, spana in tävlingen samt titta på klätterfilmer eller spela brädspel. Allt medans du väntar på att resultatet från tävlingen ska komma in.

Priser

Ditt scorecard ger dig möjlighet att vinna fina priser från våra samarbetspartners Black Diamond, Chalk Cartel, Mad Rock och Red Chilli under dagen. Vi kommer bland annat att seeda crashpads och andra priser till alla som lämnar in sitt scorecard så se till att stanna kvar till prisutdelningen för din chans att vinna feta grejer! Utöver huvudtävlingen kommer det även finnas möjlighet att vinna priser för bästa klätterfoto, med mera.

Schema

10:00 – KC öppnar

11:00 – Start för startgrupp A

14:00 – Startgrupp A slut

15:00 – Start för startgrupp B

18:00 – Startgrupp B slut

19:00 – Prisceremoni

22:00 – Stängning

X