Workshops, föreläsningar, mat & häng

Den 1 december har vi tjejkväll på Klättercentret. Det innebär workshops med fokus på hållbar träning, föreläsningar och umgänge. Eventet är öppet för alla oavsett nivå.

Pris: 300 kr 

Workshop – TRX & ringar

Photo: Andy Day

Zofia, en klättrande antropolog från Polen kommer att hålla i två workshops under dagen. Den ena med fokus på ringar som träningsredskap och den andra i hur en kan träna med hjälp av en TRX.

Nivå: Alla (ringar och TRX kan vara lite tungt att jobba i men workshopsen är utformade så att ni kan jobba i par)

Workshop – Teknik

Sara, klättrande yoga entusiast från Österrike kommer att hålla i en wokrshop om klätterteknik. Den första kommer att fokusera på fotarbete och fotprecision, hennes andra workshop kommer att behandla de lite mer mentala aspekterna av klättring.

Workshop – introduktion till bouldering

Evelina, kommer att introducera er som är nya till klättring eller till bouldering till grunderna. Hon kommer att varva in lite tekniktips med de generella know hows som hon kommer att belysa under sina 30 min.

Workshop – styrketräning för klättring

Susanna, Klättercentrets egna fysioterapeut kommer att hålla i en workshop om styrketräning med fokus på skivstången. Hon kommer att gå igenom grundövningar som är bra komplement till klättring.

Tjejkväll

Workshop – Core träning

Nikita kommer att drilla er igenom en coreworkshop under 30 min. Hon kommer att visa övningar som är lätta att genomföra på egenhand med fokus på både mage och rygg.

Workshop – dynamiska rörelser

Sandra kommer att hålla i två workshops om dynamiska rörelser, både dynos men även de rörelser som kräver att vi sträcker ut oss utan att tappa fötterna.

 

Föreläsning – Lägg upp din träning utefter din menstruationscykel

Märta Bergkvist, träningsinstruktör och diplomerad hälsovägledare från Viljan Coaching föreläser om hur en kan lägga upp träning utefter menscykeln, för både bättre resultat och mående. Du kommer också att få med dig tips på hur en kan träna för att minimera risken för skador.

Föreläsning – Träning, klättring & skogen

Zofia Reych jobbar som frilansande journalist från den vackra skogen Fontainebleau.

X