Tjugo på Kjuge!

Den 18 maj!

Tjugo på Kjuge är ett utomhusarrangemang i skogen utanför Kristianstad. Kjugekull består av över 1000 problem på granit i varierande klurighetsgrad. Under Tjugo på Kjuge har vi valt ut 20 av våra kluriga favoriter och 20 av våra klurigare favoriter och satt ihop en cirkelrunda till de som väljer att delta.

Tjugo på kjuge – upplägget

Under registering mellan klockan 10:00 och 11:00 får deltagarna sina cirkelkartor, de får själva välja om de vill utmanas på den kluriga eller klurigare cirkeln. Klockan 11:00 är det utlottning där två crashpads från Edelrid lottas ut bland deltagarna och sedan sätter vi fart in mot skogen!

Vi kommer att ha guider som går från problem till problem längst med den kluriga och den klurigare cirkeln för att hjälpa er att hitta problemen. Deltagarna väljer själva om de vill följa guiderna eller om de vill gå cirkeln på egen hand. Vi rekommenderar att grupper som går själva har en guidebok med sig för att lättare hitta problemen.

Klockan 16:00 startar vi grillen vid Cafét och klockan 16:30 är det dags att lämna in cirkelkartorna för dem som vill vara med i tävlingen. Ta själva med det som ni vill grilla.

Målet är att klara så många av cirkelns problem som möjligt under den utsatta tiden – något som är bra mycket svårare än de först ser ut att vara!

Teamtävling

Ni kan antingen välja att försöka klara så många problem som möjligt på egenhand och/eller skapa ett lag. Ett lag består av 2 – 4 klättrare som klättrar under samma lagnamn. Som lag tävlar ni om att klara så många av problemen i cirkeln som möjligt. Laget tilldelas ett poäng per klarat problem, samma problem kan ej ge mer än ett poäng så totalt kan laget få 20 poäng som mest (vilket innebär att alla problem i cirkeln klarades av laget).

Pris

Cirkelkort: 100 kr

Transport och cirkelkort: 180 kr

Vi ser gärna att ni köper era cirkelkort i vår reception innan ni kommer ut till Kjugekull (detta då internetanslutningen är lite osäker där ute). Vi kommer att sälja cirkelkort även ute på Kjugekull för dem som inte har möjlighet att förköpa.

Transport

För er som ej har bilar så finns möjlighet att boka transport till och från Klättercentret. Vi avgår från Klättercentrets parkering klockan 09:00 den 18 maj och är åter vid 19:00. 

För er som bokar transport var vänliga och ange telefonnummer i receptionen vid registering så att vi kan nå er på dagen om vi skulle behöva det.

Vem kan delta?

Alla kan delta i evenemanget oavsett erfarenhetsnivå. Alla klättrare uppmanas att ta med egna crashpads då Klättercentret inte kommer att handahålla med dessa.

Tjugo på Kjuge är ett event där klättrarna förväntas ta ansvar för sin säkerhet. Klättercentret kommer inte att hålla i någon introduktion till utomhusklättring på dagen. Vi uppmanar alla att spotta varandra och använda crashpads! 

All klättring sker på egen risk.

För löpande uppdateringar kolla vår facebook! 

Tjugo på Kjuge!

X