Börja klättra!

Välkommen, eller välkommen tillbaka, till världens bästa sport! För dig som längtar efter att få röra dig, efter att få träningsvärk i hela kroppen. För dig som letar efter träning som faktiskt är kul. För dig finns klättring!

Börja klättra topprep – gå vår Grundkurs!

Topprepsklättring innebär att du klättrar på våra höga väggar (upp till 15 meter) med ett rep som redan sitter fast på väggen.

Eftersom du klättrar långt tränar du både styrka och uthållighet samtidigt. Varje rörelse är viktigt för att öva på de grundläggande teknikerna i klättring, och när du klättrar topprep blir det väldigt många rörelser. Det är också en väldigt balanserad träningsform eftersom du enbart jobbar med (och mot) din egna kropp.

Vår grundkurs är fullmatad med allt du behöver veta för att klättra topprep på ett säkert sätt och efter avklarad kurs får du det gröna kortet. Det betyder att du kan topprepssäkra på alla klättergym i Sverige.

Men en topprepskurs är faktiskt inte bara för dig själv, du kan även hjälpa andra att testa klättring!

Fördelen är nämligen att du, när du har fått det gröna kortet, kan ta med dig nybörjare och säkra dom. Sen är det såklart superbra att gå kursen med någon bekant så att du har någon som kan säkra dig när du själv blir klättersugen.

På alla våra anläggningar har vi dock ett flertal autobelays, det är en maskin som alla med grönt kort får använda. Med hjälp av en autobelay kan du träna på några av våra repväggar även om du kommer själv.

Vi har flera grundkurser varje vecka. Du bestämmer själv när du vill gå de olika delkurserna, så länge du går dom i rätt ordning. Du kan till och med gå olika tillfällen på olika gym. Mer information om kursen och hur du bokar hittar du här!

Börja bouldra – antingen med instruktör eller på egen hand

Bouldering kan se enkelt ut första gången du ser det. Istället för att klättra på 15 meter höga väggar så klättrar du på väggar som är runt 4 meter höga med tjockmattor under. Lägre borde ju vara lättare, eller hur?

Det kan det ju såklart vara, men med just bouldering är det som att plocka ut den allra svåraste delen av en hel repled och bara klättra den. Kort och svårt helt enkelt. Fast såklart olika svårt eftersom vi bygger om problem och leder varje vecka så att det alltid finns något som passar alla.

Bouldering upplevs ofta som lite mer fysiskt än repklättring, vilket är en sanning med modifikation. Den största skillnaden är att bouldering sker på lägre väggar, vilket innebär att vi har färre grepp att bygga rörelser med. Det kan innebära att det är påtagligt fysiskt, men kan likväl innebära att det är känsligt och tekniskt.

Eftersom du inte behöver gå någon kurs för att bouldra har det blivit väldigt populärt de senaste åren. Allt du behöver är ett par klätterskor (som du givetvis kan hyra hos oss) samt ett inträde, sen kan du köra igång!

Testa vår bouldercirkel!

För att underlätta första besöket har vi tagit fram en bouldercirkel. Det är lite som en minigolfrunda, men för klättring! Med hjälp av bouldercirkeln får du ett intro till lite olika klätterstilar, samtidigt som du kan samarbeta med (eller tävla mot) dina vänner. Bouldercirkeln är såklart gratis, fråga efter den när du kommer till receptionen.

Vill du ha hjälp av en instruktör kan du även boka vår boulderintroduktion. Då får du hjälp av en instruktör som under en timme kommer med massa tips och trix och lär dig grunderna i bouldering. För att boka en boulderintroduktion, maila oss på telefonplan@klattercentret.se

Har du redan testat på att bouldra och vill ta nästa steg? I så fall kan du boka en PT!

Boka en PT – få hjälp med det just du behöver!

Har du något speciellt du vill lära dig? Eller känner du att du kört fast och behöver tekniktips för att ta dig vidare? Eller vill du bara ha någon som säkrar dig (och kanske hejar på från backen) så du verkligen kan klättra dig trött i en timme? I så fall är en klätter-PT den perfekta lösningen!

En PT på Klättercentret kan hjälpa dig med precis det du vill bli bättre på! Du träffar din PT i hallen och tillsammans kommer ni fram till vad du vill göra idag. Det är givetvis okej att komma utan idéer, i så fall lägger tränaren upp passet utifrån din nivå med uppvärmning, klättring och stretch/nedvärmning.

Du kan boka en klätter-PT för dig själv eller så kan ni vara två som bokar en timme tillsammans.

Läs mer och boka här!

Är du ringrostig? Slå oss en signal eller skicka ett mail!

Var det ett tag sedan du klättrade eller säkrade sist? Flera av våra kunder har tränat hemma eller utomhus det senaste året och för många innebär det att klättring inte varit ett alternativ. Sakta men säkert öppnas möjligheterna upp och även fast vi inte vet precis vad som händer i framtiden vill vi ge alla möjligheten att komma igång igen på ett tryggt och säkert sätt.

Om du redan har grönt eller rött kort men vill fräscha upp dina kunskaper så är vår repetitionskurs ett perfekt alternativ. Kom ihåg att alltid komma och fråga oss i receptionen om du känner dig osäker, du kan även slå oss en signal innan du kommer förbi för att se om någon har tid att dubbelkolla ditt säkringsförfarande.

Det gäller för övrigt vad du än undrar över. Skicka ett mail till oss på telefonplan@klattercentret.se eller slå oss en signal på 08-730 00 93 så hjälper vi dig att komma igång och börja klättra!

Publicerat den: 23 juni, 2021 09:56
X